USR PLUS Cluj solicită redeschiderea piețelor și înființarea uneia virtuale pentru comenzi online

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Consilierii locali USR PLUS au ieșit la rampă și solicită autorităților locale redeschiderea piețelor și înființarea uneia virtuale pentru comenzi online.

Ei apreiază că accesul producătorilor și consumatorilor la piețele de desfacere nu trebuie suspendat. De asemena sunt necesare măsuri urgente pentru a reduce răspândirea comunitară accelerată a virusului. 

”Soluțiile ce sunt luate acum, precum: demontarea pereților laterali ai pieței pentru a permite funcționarea pieței în aer liber sau extinderea piețelor în aer liber, cu asigurarea condițiilor necesare desfășurării activității, trebuie să fie doar temporare. Pe termen scurt, trebuie să ne asigurăm că piețele pot funcționa în spațiu închis în condiții de maximă siguranță”, a scris consilierul Adriana Cristian.

Măsurile propuse de USRPLUS Cluj:

? Reorganizarea piețelor pentru asigurarea distanțierii fizice între comercianți,
? Organizarea traseului clienților printre tarabe pentru a avea o singură intrare și o singură ieșire,
? Limitarea numărului de persoane ce pot intra concomitent în piețe,
? Reintroducerea personalului ce poate verifica temperatura fiecărei persoane ce intră în incintă,
? Investiții suplimentare pentru a asigura ventilarea corespunzătoare a spațiilor închise în care funcționează piețele.
? Reducerea prețului de închiriere a spațiului pentru fiecare producător,

Pe termen lung, Primăria Mun. Cluj-Napoca trebuie să pună la dispoziția clujenilor o piață virtuală, unde să îi înscrie pe toți producătorii cărora le oferă deja spații în piețele orașului, pentru a-și putea organiza activitatea de livrare a bunurilor comandate online conform cererii. Consiliul Județean are deja această platformă prin Agro Transilvania, anume magazinul online Produs de Cluj, mai trebuie doar extinsă.

Consilierii locali din Cluj-Napoca au început deja documentarea acestor propuneri pentru a le duce în următoarea ședință de consiliu local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *