Proiect ALDE Cluj-Napoca: cotă obligatorie de pomi plantați pentru fiecare nouă construcție

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Consilierii locali ALDE propun introducerea unei cote obligatorii de pomi plantați pentru fiecare construcție nou autorizată în Cluj-Napoca. Propunerea de plecare este de 3 arbori sau pomi fructiferi per locuință unifamilială, 1 per apartament/garsonieră în cazul locuințelor colective, respectiv 1 per 100 mp construiți în cazul celorlalte tipuri de construcții.

În cazuri speciale aprobate de Primărie, un maximum de 50% din cota de arbori/pomi ar urma să poată fi plantați de către constructori și pe proprietate publică (de exemplu dacă gradul de ocupare a terenului pe care se construiește este deja prea mare).

Pentru nerespectarea cerinței sau eliminarea arborilor/pomilor plantați în baza acestui proiect (cei de pe proprietatea proprie), se propun amenzi de 1000 RON pentru persoane fizice și 3000 RON pentru persoane fizice, repetându-se amenzile din 3 în 3 luni până la remedierea situației.

Un proiect similar, propus tot de către ALDE, a fost aprobat anul trecut de către Consiliul Local Florești. Considerăm că deși anumite zone din Cluj-Napoca (ex., Parcul Central sau malul Someșului la intrarea în municipiu) oferă un bun echilibru ecologic cetățenilor din împrejurimi, alte zone pot beneficia semnificativ de pe urma acestei acțiuni.

Invităm cetățenii să își exprime opiniile asupra oportunității unui astfel de proiect, respectiv asupra detaliilor sale tehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *