Eugen Tomac, presedinte PMP, la Cluj: „Doar liderii PSD aveau interesul să compromită acţiunea din 10 august”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat joi, la Cluj-Napoca, că instituţiile statului ar trebui să verifice cine a trimis provocatorii în Piaţa Victoriei, la mitingul de pe 10 august, acesta acuzând că „doar liderii PSD ar avea interesul să compromită acţiunea” protestatarilor.

„Ziua de 10 august nu poate trece atât de uşor cu vederea, chiar dacă vedem că liderul partidului de guvernământ, domnul Dragnea, pare din ce în ce mai rupt de realitate şi acest delir pe noi cei din PMP ne îngrijorează. Din februarie 2017 de la celebra ordonanţă 13 în Piaţa Victoriei au fost organizate peste 30 de proteste, evenimente organizat spontan de către cetăţeni, moobilizaţi pe reţelele de socializare, evenimente unde nu au existat asemenea imcidente. Dintr-o dată o acţiune anunţată cu foarte mult timp înainte s-a încheiat cu un măcel din partea autorităţilor, din partea Jandarmeriei.(..) Credem că acest aspect este extrem de important pentru a şti exact dacă acest fir duce în mod real către parte din liderii PSD pentru că doar ei aveau interesul să compromită acţiunea din 10 august”, a declarat joi liderul PMP, Eugen Tomac, în cadrul unei conferinţe de presă din Cluj.

Liderul PMP a precizat să ministrul de Interne, Carmen Dan a dat dovadă de „un tupeu incredibil” prin lipsa de asumare a intervenţiei în forţă a jandarmilor pe 10 august.

„Urmărim cu multă atenţie modul cum este anchetată mineriada Diasporei din 10 august. Am văzut că deja sunt invitaţi responsabili din cadrul instituţiilor statului la Parchet. Ne-am fi dorit să se facă lumină într-un caz extrem de important ce ţine de evenimentele din 10 august, şi anume să se verifice cine anume a trimis provocatorii în Piaţa Victoriei. Dincolo de abuzurile jandarmeriei, dincolo de tupeul incredibil de care a dat dovadă ministrul de Interne prin lipsa de asumare, credem că este fundamental să aflăm cine de fapt a trimis în Piaţa Victoriei provocatorii”, a adăugat Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *