Ironiile senatorului Mihai Goţiu la adresa guvernanţilor – „Sunt convins că decizia de a-l păstra pe Liviu Dragnea ca premier din umbră și lider al PSD a fost luată în semn de mulțumire pentru sutele de kilometri de autostradă pe care i-ați inaugurat”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Senatorul USR Cluj Mihai Goţiu i-a ironizat pe guvernanţi şi reprezentanţii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE în declaraţia politică dată miercuri, 26 septembrie, în plenul Parlamentului.

Stimate colege și stimați colegi,

Lucru de mirare, că într-o zi de miercuri, la o asemenea oră matinală, unii dintre d-voastră sunt încă la lucru. Nu am cum să uit oboseala pe care ați resimțit-o încă de luni seara, după ora 18,00, când erați exasperați că programul de plen s-a prelungit cu o jumătate de oră pentru a dezbate și pentru a vota două legi organice, dintre care una extrem de importantă pentru protecția mediului. Și nu pot uita gesturile disperate și extrem de sugestive, cu mâna la stomac – semn că vă era foame – pe care mi le-ați transmis când insistam să citesc și să supun votului niște amendamente la această lege.

Am încercat să înțeleg de unde o asemenea oboseală într-o zi de luni. Și mi-am amintit ce sfârșit de săptămână încărcat ați avut și cât de multă energie ați consumat în slujba cetățenilor și a țării. Că bănuiesc că despre interesele cetățenilor și ale țării a fost vorba în toate acele discuții privitoare la menținerea unui condamnat penal definitiv la șefia partidului, a Camerei Deputaților și, prin intermediari, a Guvernului.

Sunt convins că decizia de a-l păstra pe Liviu Dragnea ca premier din umbră și lider al PSD a fost luată în semn de mulțumire pentru sutele de kilometri de autostradă pe care i-ați inaugurat și/sau la care ați început lucrul în ultimii doi ani, pentru marile spitale regionale la tăierea ”pamblicilor” cărora ați participat peste vară, pentru sutele și miile de școli care au primit, în sfârșit, autorizații de funcționare, pentru sutele și miile de grădinițe deschise, pentru manualele excepționale pe care le-ați finalizat, pentru măsurile ferme și extrem de eficiente luate în ținerea sub control a pestei porcine și, mai ales, pentru extraordinara performanță că România mai are încă relații diplomatice cu țările din Balcani ori cu alte țări din Europa, în ciuda gafelor d-nei premier și a avioanelor pe care le-a pierdut.

Luând în considerare toate acestea, înțeleg de ce ați fost așa de obosiți încă de luni seara și de ce sunteți așa de puțini acum: vă odihniți în așteptarea unui nou sfârșit de săptămână cu muncă în slujba cetățenilor. Am aflat că, ieri, judecătorii de la Curtea Constituțională a României v-au dat, din nou, de lucru, infirmând modificarea legii prin care erau scoase din sfera faptelor de corupție, a celor în care beneficiul a fost sau este pentru altul (cling, cling, Belina!) și cele în care foloasele nu sunt materiale.

Of, of, iar trebui să vă întâlniți sâmbătă și duminică, să lucrați pentru cetățeni și să răspundeți la întrebarea: cum se pot construi drumuri, grădinițe, școli și spitale în România, fără foloase necuvenite pentru alții? Da, nu mi-e greu să înțeleg cât de dificil și obositor e să găsiți un răspuns la întrebarea asta. Chit că soluția e destul de simplă. Au semnat deja pentru ea peste un milion de cetățeni. Se cheamă: #farapenali ÎN FUNCȚII PUBLICE”, este declaraţia politică a lui Goţiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *