Adela Mîrza, noul președinte ales al Partidului M10

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ieri, sâmbătă, 13 octombrie 2018, a avut loc turul al doilea al alegerilor interne în Partidul M10, partid conservator-reformist, fondat în anul 2015.

Echipa câștigătoare a fost cea a candidatei Adela Mîrza (fostul președinte interimar) și este alcătuită din 12 membri, care vor constitui noua conducere a Biroului Politic Național.

Au candidat două echipe: una condusă de președintele interimar iar cealaltă, de consilierul local din localitatea Bod (BV), Nicolae Iorga. După primul tur, cele două echipe s-au aflat la egalitate de voturi, pentru ca în al doilea tur echipa „Adela Mîrza” să se detașeze în câștigător. Votul s-a desfășurat  electronic, în ambele tururi, membrii votând on line. 

M10 este primul partid din România care a utilizat votul electronic și continuă să o facă, pentru a desemna conducerea partidului sau pentru a lua decizii interne!

Echipa câștigătoare este formată din:

PREȘEDINTE: Adela Mîrza

VICEPREȘEDINȚI:

  1.  Irina Pop (CJ)- Președinte Filiala Locală Cluj
  2. Ovidiu Bunta (BH)- Coordonator Județean Bihor
  3. Adrian Ardeleanu (DB)- Coordonator Județean Dâmbovița

SECRETAR GENERAL

Adrian Câmpean (MS) Coordonator Județean Mureș

TREZORIER

Maria Rusu (CJ) mandatar financiar

COORDONATORI REGIONALI (SECRETARI REGIONALI)

  1. Nord – Călin Herțeg (MM)- Vicepreședinte interimar al Partidului M10,
  2. Sud – Mihai Mocanu (CT)- Coordonator Județean Constanța
  3. Est – Săndel Măciucă (BC)- Consilier Local Tg. Ocna
  4. Vest – Antonică Moț (CS)- Primar Comuna Prigor, județul Caraș Severin
  5. Centru – Roxana Tarcău (PH)- Coordonator Județean Prahova

MEMBRI BPN:

  1. Vladimir Rusu (CJ)- Coordonator județean Cluj
  2. Alexandru Taflan (CJ) – Membru filiala M10 Cluj

„Această victorie ne dă speranțe. După aproximativ trei ani, în care partidul a trecut printr-o perioadă complicată, nereușind să participe la alegerile parlamentare, am demarat un amplu proces de reconstrucție internă.  În 2017, conducerea interimară a schimbat și Statutul partidului în urma votului Adunării Generale, asumându-și asftel o doctrină clară de dreapta, conservator-reformistă.

Actuala conducere își propune ca imperativ strategic, în perspectiva viitoarelor alegeri, accederea partidului în Parlamentul României, fie individual, fie prin coagularea forțelor cu vocație politică de Dreapta, conservatoare, de extracție creștin-democrată din societatea românească, într-o construcție instituțională care să ofere electoratului o alternativă autentică, atât la vechea stângă comunistoidă, reprezentată de PSD și acoliții săi, cât și la nouă stângă progresistă”, arata reprezentantii M10.

Partidul M10 are în prezent 16 filiale în toată țara,  iar în urma alegerilor locale din 2016 partidul a obținut 94 de consilieri locali, 2 primari și 5 viceprimari.

Partidul M10 este membru de drept în Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE) din Parlamentul Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *