Nu e Mișcarea România Împreună, e Partidul PLUS! Dacian Cioloș a lansat noul partid la Cluj și are un vehicul electoral pentru Europarlamentare 2019!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Sub sloganul „ÎNCEPEM”, sâmbătă, 15 decembrie, la Cinematograful Florin Piersic, fostul premier Dacian Cioloș a anunțat înființarea noului partid politic alături de care va porni pe drumul electoral cu echipa Platformei România 100. Numele noii formațiuni politice este PLUS – Partidul Libertății, Unității și Solidarității, care a fost deja înregistrată la Tribunal, iar dosarul partidului Mișcarea România Împreună va fi retras din cauza tergiversărilor în instanță.

Reporterul Clujul Politic a luat parte la momentul de lansare al noii formațiuni politice, care și-a primit „botezul” în inima Ardealului, la Cluj-Napoca, unde există cea mai puternică organizație locală RO100 după București, după a declarat liderul Dacian Cioloș.

Evenimentul a fost anunțat pentru ora 15:00, iar participanții au început să sosească încă de la ora 14:00, iar la intrare organizatorii au împărțit brățări personalizate cu numele fiecărui participant, insigne cu PLUS, stegulețe și baloane portocalii cu sigla partidului.

Lansarea a început cu un filmuleț prin care s-au scurs imagini de la protestele de stradă, iar la finalul acestuia au urcat pe scenă liderii organizațiilor locale și județe. Aceștia au vorbit, pe rând, despre schimbarea așteptată în România, despre valori europene, despre normalitate, decență în politică și despre o Românie mai bună.

 

„Astăzi vreau să vă anunț, dragi prieteni, că avem partidul nostru politic. Este vorba de Partidul Libertății, Unității și Solidarității, pe scurt PLUS. Vrem, deci, să construim o Românie care să fie pe plus. Este un partid, veți vedea, care împărtășește exact aceleași valori și principii și același concept despre România pe care noi l-am construit în ceea ce am fi vrut să fie Mișcarea România Împreună. Astăzi însă avem acest partid care este partidul nostru, care este partidul vostru și vă invit pe toți începând de astăzi să veniți alături de noi și să vă înscrieți în acest partid. Acesta va fi partidul cu care vom schimba România în bine. Ca să fie toate lucrurile bine făcute, zilele următoare împreună cu ceilalți opt fondatori ai Mișcării România Împreună, vom cere Tribunalului din București retragerea dosarului de înregistrare a Mișcării România Împreună și de marți încolo vom fi și noi înscriși în acest partid, în Partidul PLUS. Acesta va fi partidul cu care vom merge înainte împreună”, a anunțat Dacian Cioloș de pe scena Cinematograful „Florin Piersic”, după discursurilor conducătorilor celor nouă organizații care vor forma noul Partid PLUS.

Cioloș a explicat că înființarea partidului Mișcarea România Împreună va fi abandonată, fiind prea mult tergiversată în instanță și risca să nu poată candida la alegerile europarlamentare de anul viitor.

„Suntem gata să trecem la treabă, însă avem nevoie de acest vehicul poltic. Pentru noi, un partid politic, o mișcare politică nu e un scop în sine, nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid și de a face politică. Pentru noi, partidul este un instrument, un vehicul prin care să atingem niște obiective pentru România. Au trecut opt luni de când noi ne organizăm pe teren și acest dosar trenează în Justiție, oameni care nu doresc ca noi să avem acest vehicul încearcă să împiedice, încearcă să facă să treneze acest proces de înregistrare. Și, dacă mergem în acest ritm, am concluzionat deja de prin septembrie, că riscăm să ajungem în martie, aprilie, mai și să nu fim în măsură să candidăm la următoarele alegeri care vor avea loc la sfârșitul lunii mai. Și atunci, în septembrie, am decis să ne gândim la o alternativă. Și colegi de-ai noștri, care împărtășesc aceleași valori, aceleași principii, oameni anonimi, dar care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic. Oameni dintre noi. Astăzi, vreau să vă anunț că acel partid politic este înscris în Registrul partidelor politice din România”, a mai spus el.

Cei care nu au ajuns la lansarea noului partid politic pot urmări înregistrarea de mai jos, realizată de Clujul Politic:

Odată cu lansarea partidului a fost lansat și noul site oficial, https://www.ro.plus/, unde românii care își doresc o schimbare pot deveni membrii.

Regiunea Nord-Vest, din care face parte și Clujul, este condusă de Dragoș Pîslaru, Ioan Nistor și Dan Clinci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *