Activista Andreea Petruț și-a anunțat candidatura la europarlamentare din partea DEMOS

Politica nationala

Activista Andreea Petruț trece de partea cealaltă a baricadei și intră în prima sa bătălie politică, anunțându-și candidatura la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an din partea noului partid DEMOS.

„Da, candidez din partea Demos la alegerile europarlamentare. Da, îmi asum o luptă grea, dar fac asta pentru a reprezenta vocile celor uitați, ignorați și lăsați în urmă de societate. Pentru că vreau o Europă care asigură tuturor demnitate și egalitate: la serviciu, la spital, la școală, pe stradă, acasă. Pentru că vreau să lupt, de această dată de la nivel politic, pentru zecile de milioane de europeni care suferă din cauza inegalităților sociale și economice și trăiesc cu grija zilei de mâine.

Am fost aleasă de colegii partid, cărora le mulțumesc pentru încrederea acordată, pentru a reprezenta Demos de pe poziția 4 a listei, alături de 8 colege și 3 colegi, care nu au mai făcut politică până acum, iar printre ei se numără persoane care au activat în ultimii ani la nivelul societății civile pentru susținerea a numeroase cauze sociale și civice, persoane recunoscute în mediul academic din România și din străinătate, tineri din diaspora, angajați în mediul privat, persoane marginalizate și persoane din mediul rural.

Urmează niște luni grele în care, alături de colegii mei vom depune toată energia pe care o avem pentru a duce mesajul nostru mai departe și pentru a strânge cele 200.000 de semnături necesare participării noastre în alegeri”, a scris tânăra.

Mai multe detalii despre campanie găsiți aici: https://democratie-solidaritate.ro/.

Andreea Petruț este în prezent consilier în cabinetul parlamentar al debutatului independent clujean Adrian Dohotaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *