Fondatorul România 100 Cluj-Napoca, Valentin Naumescu, și-a dat demisia din Partidul PLUS după 10 zile!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Unul dintre fondatorii comunității locale Platforma România 100 Cluj-Napoca, politologul clujean Valentin Naumescu, și-a prezentat demisia din Partidul PLUS după 10 zile de când a devenit membru al noii formațiuni conduse de fostul premier Dacian Cioloș.

Motivul demisiei sunt deciziile discreționare, ultracentralizare, lipsa de transperență și încercarea de promovare la nivel central și local a unor prieteni personali ai liderului Dacian Cioloș. 

Naumescu a fost și moderatorul primei dezbateri a comunității locale organizată de Platforma România 100.

„RESPECT, GEORGE GIMA!

În acest moment, prin derapajele grave de la valorile şi standardele unui partid de esenţă liberală, DACIAN CIOLOŞ SE PLASEAZĂ MULT SUB NIVELUL MAJORITĂŢII MEMBRILOR PLUS! Decizii discreţionare, ultracentralizare, lipsă de transparenţă decizională, încercarea de promovare la nivel central şi local a unor prieteni personali, pe care nimeni din partid nu-i văzuse până atunci. Am fost 10 zile membru al PLUS şi am demisionat înainte de Convenţia Naţională, când am aflat câteva dintre propunerile locale ale Liderului, pentru Consiliul Naţional. Am semnalat pe pagina personală de Facebook, cu o zi înainte, ceea ce a spus ieri George Gima.

Nu ne-am consultat unul cu celălalt. George nu văzuse postarea mea, nefiind publică. Rămân ataşat valorilor şi principiilor de esenţă liberală menţionate în Manifestul Platformei România 100. Sunt membru fondator al România 100 Cluj-Napoca şi am fost primul moderator al comunităţii locale a Platformei civice. PLUS are mii de oameni foarte valoroşi, care au crezut că valorile enunţate pot fi respectate şi în practica politică internă şi care nu s-au gândit o clipă că vor ajunge într-un partid condus autocratic. A avea ca obiectiv lupta anti-PSD nu justifică tăcerea, compromisurile interne, acoperirea derapajelor grave ale Liderului.

ZECE ZILE ÎN PLUS. DE CE AM INTRAT, DE CE AM PLECAT DIN „PARTIDUL LUI CIOLOŞ”? Răspunsul meu e simplu: pentru Dacian Cioloş am intrat, din cauza lui Dacian Cioloş am ieşit. Am crezut sincer şi mult în Dacian. Nu este însă ceea ce părea a fi. Nu regret că am crezut în acest proiect.

Era corect formulat. Din nefericire, PLUS mi s-a părut în ziua demisiei chiar „Partidul lui Cioloş” (şi numai al lui), făcut pe persoană fizică. Acum ştiu că m-am înşelat: PLUS este partidul lui George Gima şi al celor care gândesc liber şi demn, întocmai ca George. Pe mine mă vor ataca acum exaltaţii şi naivii care mai cred în capacitatea lui Dacian Cioloş de a fi în primul rând un lider credibil pentru propriul partid. CURAJ, GEORGE GIMA! VIITORUL ESTE AL TĂU!”, a scris Naumescu pe Facebook.

1 thought on “Fondatorul România 100 Cluj-Napoca, Valentin Naumescu, și-a dat demisia din Partidul PLUS după 10 zile!

  1. Îmi este foarte greu să înțeleg cum s-a putut ca un membru de seamă al acestui partid să nu știe că Cioloș este spion pe filiera franceză!… El nu este lider, ci doar o marionetă, așa că cine s-a înscris în PLUS ar trebui, repede de tot, să se retragă!… Să-i lase doar pe cei ce sunt în solda serviciilor străine să figureze în formațiunea asta politică!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *