Daniel Buda: „Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, un model de bună reprezentare a fermierilor activi și de promovare a agriculturii durabile!”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Europarlamentarul clujean Daniel Buda a luat parte la conferința de lansare a Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, la Romexpo din București, pe care îl consideră un model românesc de dezvoltare a agriculturii.

„Am plăcerea de a participa la Conferința de lansare a Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, la Complexul Expozițional ROMEXPO din București. Clubul Fermierilor Români are ca scop promovarea unui model românesc de dezvoltare a agriculturii, cu elemente specifice naționale, care să contribuie la atingerea obiectivelor foarte ambițioase ale Uniunii Europene pentru introducerea inovației în agricultură, respectul pentru mediu și dezvoltarea durabilă a structurii rurale socio-economice. 

Cu această ocazie specială, se vor prezenta obiectivele Clubului și temele de interes, strategia și planul de acțiuni, precum și proiectele și parteneriatele deja lansate. La conferință participă peste 800 de fermieri care reprezintă “coloana vertebrală a agriculturii românești” și care sunt cei mai competitivi producători agricoli.

În cadrul conferinței, sunt trei evenimente principale la care particip. În primul rând, lansarea oficială a Clubului. Sunt susținute prezentări de membrii Consiliului de Administrație al Clubului, Ministrul Agriculturii din România, Directorul Regional BERD. Sesiunea 2 este axată pe strategia, politicile și acțiunile Comisiei Europene. Prezentările vor fi susținute de dl. Achim Irimescu și de reprezentanți ai CE – DG Cercetare și Inovare, DG Agri și JRC.

De asemenea, va fi prezentat și mesajul Comisarului Phil Hogan. Sesiunea 3 presupune un panel la nivel înalt privind viitorul agriculturii. În cadrul grupului vor participa reprezentanți ai Comisiei Europene (JRC, DG Agri, DG R&I), BERD, ELO (director), organizația Farm Europe (director), Comisiile parlamentare pentru agricultură (președintele Comisiei de Agricultură din Parlament), secretar de stat din Ministerul Agriculturii, colegi din Parlamentul European, reprezentanți ai Consiliului de Administrație al Clubului, reprezentanți ai diferitelor asociații de agricultori din Europa Centrală și de Est, precum și fermieri. Mă bucur să particip la un astfel de eveniment care asigură o mai bună reprezentare a fermierilor români, dar și promovarea unui model românesc de dezvoltare a agriculturii!”, a susținut eurodeputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *