Daniel Buda, europarlamentar și președintele PNL Cluj: „PNL, o forță care va strivi guvernarea nocivă a PSD-ALDE, așa cum a făcut-o David cu Goliat!”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Peste 500 de liberali au participat sâmbătă, 2 februarie, la Cluj-Napoca, la Hotelul Napoca, la o întâlnire a membrilor din regiunea de Nord-Vest a Transilvaniei și principali lideri ai PNL.

Cu această ocazie a fost adoptată o rezoluție a organizațiilor PNL din județele Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, care cuprinde cele mai importante obiective din regiune care trebuie susținute, bugetate și finalizate de către Guvernarea PSD-ALDE.

Mesajul liderului PNL Cluj, Daniel Buda:

„Domnule președinte Ludovic Orban, domnule secretar general Robert Sighiartău, distinși membri ai BEX, doamnelor și domnilor deputați și senatori, domnilor președinți de CJ, domnilor primari, domnilor consilieri județeni și locali, dragi membri liberali, dați-mi voie să vă spun „Bun venit!” la Cluj, bun venit în ceea ce ne place nouă să spunem mereu, fieful dreptei românești. Știu că ați făcut eforturi mari să ajungeți aici și tocmai de aceea vă mulțumesc pentru acet lucru.

La momentul demarării pregătirilor pentru acest eveniment, un prieten bun m-a întrebat: “Măi Daniel, dar ce facem noi la Cluj? De ce ne întâlnim noi acolo? Și atunci i-am spus prietenului meu că ne vedem să adoptăm rezoluția PNL privind dezvoltarea infrastructurii de NV dar mai ales i-am spus că ne întâlnim să mai punem o piatră la temelia PNL și la coeziunea singurului partid care este alternativa serioasă la actuala Guvernare PSD-ALDE, o Guvernare care nu doar că ne distruge viața de zi cu zi dar mai mult, ne amanetează viitorul copiilor noștri.

Doamnelor si domnilor colegi,

Avem în față în următorii 2 ani 4 rânduri de alegeri, unele mai importante ca altele. Desigur se spune că primele alegeri sunt și cele mai importante. Și da, anul acesta avem alegeri europarlamentare și mai apoi alegeri prezidențiale. Dincolo de orice urmă de subiectivism, aș putea spune că da, alegerile europarlamentare sunt cele mai importante de la facerea UE, o structură poate insuficient de cunoscută dar, în același timp, o structură indispensabilă pentru noi toți. UE a fost cea care ne-a asigurat timp de 60 de ani, pacea și prosperitatea, linistea și bunăstarea.

O structură care a adus României de la aderare zeci de miliarde de euro care se regăsesc în viețile fiecăruia fintre noi. O structură care este astăzi greu încercată de populism și extremism. Și acest lucru îl putem observa cu ușurință, fie că ne uităm la Franța lui Macron, la Italia lui Salvini și, de ce nu, la Germania și Austria, unde forțele de extremă dreapta câștigă tot mai mult teren. Iată de ce, responsabilitatea PNL nu este una doar la nivel național ci este una și la nivel european. PNL trebuie să trimită cât mai mulți europarlamentari care să se bată la Bruxelles pentru subvenții mai mari în agricultură, pentru fonduri mai multe către primari și, în același timp, să ia o atitudine fermă atunci când drepturile românilor sunt încălcate, așa cum a fost cazul Austriei care a tăiat alocațiilr copiilor români.

De asemenea, echipa de europarlamentari trebuie să consolideze și să sprijine integritatea UE pentru a putea da mai departe o Guvernare de dreapta la nivel european, așa cum e ea astăzi condusă de Jean Claude Juncker, Donald Tusk, Antonio Tajani.

De altfel, astăzi PNL a fost și este singurul partid din România care a reușit prin prestația lui atât internă cât și extern, să mențină mai departe încrederea partenerilor externi că da, România poate fi salvată din mâinile Guvernului PSD-ALDE. Și aici aș sublinia eforturile președintelui Ludovic Orban care într-un an și ceva a reușit să se întâlnească cu aproape toți comisarii PPE de la Comisia Europeană. De la Oettinger, Comisarul pe buget, la Hogan, Comisarul pe Agricultură, sau la Barnier, cel responsabil pe BREXIT, domnul Orban și-a manifestat mereu preocupaeea față de soarta românilor. PNL împreună cu domnul președinte Klaus Iohannis au fost dacă vreți luminițele de la capătul tunelului, luminițele speranței că România are resursele necesare pentru a se consolida ca un stat puternic în Europa și ca PSD-ALDE e doar un vis urât pentru România și UE. În același context european aș sublinia rolul primarilor și a președinților de CJ ai PNL de a fi ambasadorii unei Românii puternice în UE.

Mă bucur foarte mult când orașe ca și Clujul, Oradea, Alba, Arad sau Timișoara sunt date la Bruxelles ca exemple de bune practici în absorbția fondurilor europene și ca primari serioși, preocupați mereu de creșterea și dezvoltarea comunităților locale. Și, în acest context aș sublinia eforturile președintilor CJ, fie că vorbim de Cluj, Suceava, Alba, Arad sau Brașov. Iată, deci, atâtea argumente pe care le putem folosi în discuțiile cu oamenii. Ei înșiși trebui să aleagă și să vadă în ce fel de Românie doresc să traiască. Și sunt convins că doar o Românie liberală le poate asigura prosperitarea.

Sigur că alegerile pentru PE sunt doar o încălzire pentru alegerile prezidențiale iar aici nu încape îndoiala că președintele Iohannis, în parteneriat cu PNL trebuie să continue procesul de consolidare și modernizare la nivel european și mondial.

Am încredere că împreună cu dumneavoastră putem consolida România în parcursul european și că împreună putem face mai bună viața românilor”, a declarat președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *