Europarlamentarul Daniel Buda îi cere demisia ministrului Sănătății, Sorina Pintea, pentru incapacitatea de a rezolva situația Spitalului Regional de Urgență Cluj!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Duminică, 24 februarie, președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, alături de parlamentarii Adrian Oros, Florin Stamatian și Sorin Moldovan, i-au cerut demisia ministrului Sănătății, Sorina Pintea, pentru incapacitatea de a rezolva situația legată de construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj.

„I-am solicitat demisia de urgență ministrului Sănătății,  Sorina Pintea, întrucât, prin atitudinea domniei sale, riscă să fie piardute cele 150 de milioane de euro bani europeni dedicați Spitalelor Regionale de Urgență.

Totuși, înainte să-și dea demisia, ministrul ar trebui să transfere competența spre consiliile județene, care au capacitatea de a gestiona mult mai bine aceste proiecte.

Atrag atenția asupra faptului că doamna Sorina Pintea se contrazie în afirmațiile făcute, întrucât în vara anului trecut spunea că pentru Cluj, Iași și Craiova sunt deja finalizare Studiile de Fezabilitate pentru a fi demarate procedurile de licitație, iar în februarie, la Iași, a spus că studiile de fezabilitate pentru Cluj încă nu sunt gata.

Domnia sa nu trebuie să se joace cu sănătatea celor din regiunea Nord Vest, și trebuie să ne dea nouă, celor din Cluj, posibilitatea de a construi aceste spitale. În Parlamentul European am avut discuții și pe marginea acestor spitale, ei ne-au spus că prima dată să ne cheltuim banii alocați, apoi primim restul finanțării. Oricum, deja am reușit să majorăm gradul de cofinanțare de la 50 la 85% din partea CE. Consiliul Județean Cluj a transferat terenul necesar către Ministerul Sănătății, așa că totul depindea de Guvern. Este oricum o crimă ceea ce face coaliția de guvernare. În România se moare în spitale, iar tu ai bani europeni la îndemână.

Până în acest moment peste 27.000 de cetățeni au semnat petiția publică inițiată de PNL Cluj prin care solicităm Guvernului PSD-ALDE să contruiască cu prioritate Spitalul Regional de Urgență Cluj, cu ajutorul fondurilor europene puse la dispoziție României de către Comisie. Solicit Guvernului PSD-ALDE să nu îi trateze cu indiferență pe cei 27.000 de clujeni și pe toți românii care au dreptul la sănătate și la un spital modern și european”, a spus Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *