Mesajul sec al PNL la alegeri: „România, în primul rând”

Politica nationala Slider

Preşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat că mesajul liberalilor la alegerile europarlamentare va fi „România, în primul rând”, precizând că românii vot decide prin vot dacă vor da „o moţiune de cenzură” Guvernului.

„Vom decide în cadrul BEX propunerea listei de candidaţi pentru Parlamentul European, propunere care urmează să o supunem validării Biroului Permanent. Suntem în momentul în care pornim o bătălie fundamentală pentru România, în care se va hotărî nu numai cine va reprezenta România în Parlamentul European. Se va hotărî şi dacă cetăţenii români dau o moţiune de cenzură împotriva actualului Guvern, împotriva actualelor planuri care-şi bat joc de România şi va hotărâ dacă cetăţenii români vor să consolideze şi să adâncească traiectoria europeană, dacă vor să pună punct conflictului artificial declanşat de majoritatea guvernamentală cu UE, instituţiile UE, cu liderii europeni importanţi”, a declarat Ludovic Orban, la începutul BEX al PNL.

„Depinde de fiecare membru PNL să se implice serios în această campanie, să deschidă o comunicare largă cu fiecare cetăţean al României, să transmitem mesajul nostru foarte clar, foarte limpede, care este sintetizat prin mesajul care este prezentat de autor, şi anume <România, în primul rând>”, a completat Orban.

Ludovic Orban le-a prezentat liberalilor, joi în şedinţa BEX, sondajul intern al partidului, potrivit căruia PNL este cotat la 27,9%, depăşind PSD care este la 24,6%, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

 

Sondajul intern a fost realizat la sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie. Cifrele prezentate de liderul liberalilor arată că PNL este la 27,9%, PSD la 24,6%, Alianţa 2020 USR-PLUS la 16%, ALDE – 11,8%, Pro România – 6,7%.

Liberalii decid joi cine va candida din partea partidului la alegerile pentru Parlamentul European. Lista candidaţilor va fi validată în şedinţele BEX şi BPN ale partidului. Potrivit unor surse din interior, Rareş Bogdan va deschide lista PNL pentru europene.

Jurnalistul s-a reînscris recent în formaţiune, a anunţat deputatul PNL Florin Roman.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *