Coleșa, deputat AUR Cluj: ”PSD-PNL susțin jocurile de noroc”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa, consideră că Puterea PSD-PNL susține industria jocurilor de noroc, a spus acesta în conferința de presă săptămânală.

„Știm cu toții ce ravagii face flagelul jocurilor de noroc și importanța stopării acestuia. Ca atare, considerăm toxică orice sursă care poate genera dependență iar fiecare zi de întârziere prin reglementări legislative în cazul de față adâncește dependența și creează drame. Teoretic, doar teoretic, toate partidele parlamentare doresc stoparea acestui flagel. Pentru că toate partidele guvernamentale au cel puțin o inițiativă legislativă în acest sens, unele fiind chiar vechi am considerat necesar să adoptăm pe oricare dintre ele, deoarece prin amendamente se poate ajunge la forma cea mai bună, indiferent de forma inițială. În esență, toate aveau ca scop restricționarea locurilor de amplasare, a sălilor unde există automate de jocuri de noroc, chiar scoaterea lor din afara oricăror localități și așa mai departe, și în al doilea rând, regelementarea prin restricționarea reclamelor.

Am considerat necesar să cer în Comitetul liderilor unde se stabilește ordinea de zi a plenului introducerea oricărui proiect care deja există astfel încât să fie adoptat cât mai repede. Am văzut că există, începând cu anul 2019, 9 proiecte legislative toate blocate în comisiile parlamentare, adică ele nu apar pe ordinea de zi a comisiilor raportoare, implicit nu au raport, opt dintre ele, și nu pot fi încă adoptate. Am ales două propuneri, pe cel mai vechi (n.red proiect) și pe cel mai nou, cel mai vechi inițiat de fostul deputat Matei Dobrovie, iar cel mai nou e din 2023, inițiat de peste 130 de senatori și deputați PSD. Ambele propuneri au fost refuzate de PSD și PNL, Deci, ei și-au refuzat propriul proiect care culmea, are din partea guvernului un aviz negativ. Adică Marcel Ciolacu, prin propria semnătură nu susține acest proiect”, a spus deputatul.

El zice că AUR are un proiect depus, dar frânat la Senat, că e blocat.

”Ceea ce vreau să subliniez este că noi, cei de la AUR nu ținem de propriile noastre proiecte atâta timp cât există și altele asemănătoare, noi urmărim doar interesele oamenilor. Am propus proiecte care nu erau ale noastre și au fost refuzate, la fel ca în cazul moțiunii de cenzură, unde ne-am oferit semnăturile. Se refuză orice dezbatere pe tema asta, încercând să inducă în societate ideea că noi nu avem inițiative legislative, n-avem propuneri, n-avem nimic. În fapt Puterea prin vot refuză chiar respingerea lor, pentru că respingerea lor înseamnă discutarea lor”, a mai spus Coleșa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *