Urările de Paște ale principalilor lideri politici din România: Iohannis, Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă și Cioloș!

Politica nationala Slider

Principalii lideri politici din România s-au întrecut în urări pe rețeaua de socializare Facebook pentru români cu ocazia sărbătorilor pascale.

Preşedintele Klaus Iohannis le doreşte românilor sărbători luminate, cu linişte şi pace în suflet, alături de cei dragi.

„Hristos a înviat! Dragi români, vă doresc sărbători luminate, cu linişte şi pace în suflet, alături de cei dragi!”, spune preşedintele Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă afirmă, în mesajul transmis de Paşti, că Sărbătorile Pascale ne aduc din nou binecuvântare, încredere şi speranţă, ne apropie mai mult de divinitatea care există în oameni şi ne dau şansa unui nou început, sub orice formă ar fi acesta.

„Românilor care sărbătoresc Învierea Domnului le doresc sănătate, să se bucure de armonia şi emoţia momentelor petrecute cu cei dragi, iar lumina sfântă să ne arate calea către ceea ce ne uneşte. Paşte fericit tuturor românilor, din ţară şi din toate colţurile lumii!”, mai afirmă premierul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor și liderul PSD, Liviu Dragnea, le transmite românilor să primească Sărbătoarea Învierii Domnului cu seninătate şi să se bucure de lumina acestor zile împreună cu cei dragi.

„Să primiţi Sărbătoarea Învierii Domnului cu seninătate şi să vă bucuraţi de lumina acestor zile împreună cu cei dragi. Vă doresc Paşte fericit! Hristos a înviat!”, a scris Dragnea pe Facebook.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un mesaj de Paşti, în care spune că această perioadă trebuie să fie una în care reflectăm asupra lucrurilor cu adevărat importante pentru fiecare dintre noi.

„Sărbătoarea Învierii Domnului este pentru toţi credincioşii ortodocşi un prilej de bucurie, de speranţă, de apropiere de familie, pentru că acestea sunt lucrurile care reprezintă cheia binelui pentru viitor. Această perioadă trebuie să fie una în care reflectăm asupra lucrurilor cu adevărat importante pentru fiecare dintre noi, un moment de răgaz de la problemele de zi cu zi. Sărbătorile de Paşti să ne găsească pe toţi mai îngăduitori şi mai înţelepţi, mereu cu lumina în suflet şi în gânduri. Dragi români, Paşte fericit! Hristos a înviat!”, spune Tăriceanu, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Mesajul liderului PLUS, Dacian Cioloş, în mesajul său de Paşti.

„Există câteva momente sacre de-a lungul unui an care ne îndeamnă să lăsăm deoparte şi munca, dar şi grijile de zi cu zi. Sunt momentele în care încercăm să regăsim bucuria din noi şi cu deosebire bucuria de a fi cu cei dragi. În aceste zile de sărbătoare uităm de greutăţi, de apăsări şi depărtări, pentru a ne întoarce gândurile către oamenii şi lucrurile care ne fac să fim cu adevărat noi înşine, care dau un înţeles vieţii noastre”, scrie Dacian Cioloş pe contul său de Facebook.

Fostul premier spune că Sărbătoarea Învierii Domnului este unul dintre evenimentele binecuvântate fără de care nu am fi ceea ce suntem: oriunde ne-am afla în lume, ne simţim aproape unii de alţii de îndată ce ouăle roşii, pasca şi lumina sfântă vin să ne umple din nou sufletul cu fericirea aceea care e sădită adânc în noi şi nicicând pierdută, de când eram copii şi trăiam cu atâta emoţie aceste clipe sacre.

„În noaptea Învierii şi în ziua de Paşti, familiile se adună după ritualuri străvechi şi bine păstrate, uită de supărări şi de întristări, pentru a lua lumina care să le călăuzească paşii pentru încă un an. Eu sunt foarte fericit că pot să mă întorc anul acesta în satul copilăriei mele din Sălaj, acolo unde priceasna de Înviere e mai frumoasă ca oriunde, pentru că e Acasă. Dragi români din lumea largă, dacă în aceste zile viaţa şi munca nu v-au îngăduit să vă întoarceţi în satele şi oraşele voastre natale, să nu uitaţi mai ales că Sărbătoarea Învierii Domnului este sărbătoarea luminii şi a speranţei. Aşa cum Mântuitorul nostru Isus Hristos a învins suferinţa şi moartea, aşa trebuie să ştim şi noi să păstrăm aprinsă lumina speranţei, chiar şi atunci când ni se pare că nu vom răzbi şi că suntem copleşiţi de tot ce se întâmplă în ţară şi în jurul nostru. Vă îndemn şi eu să rămâneţi aproape de cei dragi, să vă preţuiţi părinţii, fraţii şi copiii. Vă încurajez să nu vă lăsaţi doborâţi de necazuri şi să aveţi încredere că vom putea trece împreună peste toate greutăţile”, încheie Dacian Cioloş.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *