Campania pentru alegerile europarlamentare a început sâmbătă! Peste 280 de posturi de radio şi TV din ţară o vor reflecta

Politica nationala

Campania electorală pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European a început sâmbătă, iar 286 de posturi de radio şi televiziune din întreaga ţară şi-au manifestat intenţia de a o reflecta.

Campania electorală pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European pe posturile de radio şi televiziune are loc în perioada 27 aprilie 2019 (ora 00.00) – 25 mai 2019 (ora 07.00).

În şedinţa din 9 aprilie, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis să le atragă atenţia moderatorilor emisiunilor de dezbatere electorală să respecte principiul imparţialităţii, să asigure echilibrul necesar desfăşurării emisiunilor de acest tip şi să intervină în situaţiile în care invitaţii nu ţin cont de dispoziţiile legislaţiei audiovizualului.

Prezentarea candidaţilor şi a susţinătorilor acestora pe posturile publice şi comerciale de radio şi televiziune poate avea loc în cadrul emisiunilor electorale cu respectarea principiilor de echitate, echilibru şi imparţialitate, menite să contribuie la transmiterea unor mesaje nedistorsionate către public, asigurând acestuia o informare corectă pe baza exprimării pluralismului de opinii.

„Consiliul Naţional al Audiovizualului le reaminteşte posturilor de radio şi de televiziune, publice şi private, care doresc să servească interesul public organizând reflectarea şi desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, prin intermediul serviciilor de programe audiovizuale, că au obligaţia de a respecta prevederile legislaţiei în domeniu”.

CNA a mai anunţat că va monitoriza „cu atenţie toate emisiunile destinate reflectării campaniei electorale pe posturile de radio şi televiziune şi va aplica sancţiuni în cazul în care va constata abateri de la respectarea prevederilor legale”.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în România pe 26 mai.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *