PSD Cluj: Nu daţi vina pe studenţi pentru aglomeraţia din trafic, domnule Boc!

Comunicate

În câteva săptămâni, în septembrie, traficul din Cluj-Napoca va deveni infernal din cauza lipsei de proiecte de infrastructură a administraţiei populiste Boc-Tarcea, promisiunile din campania electorală din 2016 fiind abandonate de executivul primăriei.

„Nu este un secret faptul că, de ceva vreme, Cluj-Napoca este sufocat de trafic. Dar soluții viabile din partea administrației locale, zero. Domnul Emil Boc nu cred ca vede contrastul dintre `smart City` și mirosul de noxe, tipic orașelor subdezvoltate din Asia de sud-est. Vă spun eu, domnule primar, care cred că ar fi soluțiile. Ați putea, de exemplu, să extindeți rețeaua de transport în comun și pe străzile laterale din cartiere. Există foarte multe zone neacoperite de rețeaua existentă!

Declaraţia NESIMŢITĂ a domnului Boc: „Trebuie să le spunem, «măi, dragi studenţi, mai puţin cu maşinile în oraş». Am văzut diferenţa august faţă de septembrie. Când în august s-a circulat mult mai bine decât la începutul anului şcolar. E greu, dar suportabil. Marea problemă de coşmar vine după 1 octombrie când, repet, după analizele pe care le am, 20.000 de maşini veneau şi vin în plus în Cluj odată cu cei 100.000 de studenţi. Miza este acum să îi convingem pe studenţi să nu mai vină cu maşinile în Cluj şi să utilizeze mijloacele alternative. Transportul în comun, în primul rând, spaţiile care vizează bicicletele, ariile pietonale, pentru că altfel ajungem, din nou, la blocaje”.

Preşedintele TSD Cluj, Vladimir Dan.

Dar nu, mega-administrația mega-orașului smart a găsit soluția. Ei s-au gândit să critice studenții care vin cu mașina la facultate în Cluj. Oameni buni, studenții fac acest oraș ceea ce e astăzi. Dacă Cluj-Napoca nu ar avea studenți am fi un oraș banal, mort, trist și îmbătrânit. Da domnule Boc, studenții pe care îi certați fac din Cluj-Napoca cel mai tânăr oraș din România, ei fac din acest oraș cel mai viu oraș din România. Cred că soluțiile trebuie căutate în alte părți, nu prin `Vânătoarea de vrăjitoare` împotriva studenților. Nu este normal nici să îi certați și nici să ridicați uneori doar mașini de alte județe.

Doar o întrebare…defapt un exercițiu de imaginație…imaginați-vă că din octombrie, Cluj-Napoca nu mai are studenți…ce imagine vă vine în minte? a declarat preşedintele TSD Cluj, Vladimir Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *