Primul discurs al Vioricăi Dăncilă din poziția de candidat la prezidențiale: „În spatele meu nu stă nimeni şi nimic altceva decât muncă”

Politica nationala

Social-democraţii s-au reunit, sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Parlament, la Congresul care marchează lansarea candidaturii liderului PSD Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al României, potrivit MEDIAFAX.

La eveniment au luat parte şi preşedintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Sergei Stanishev, care a susţinut un discurs de susţinere a candidatei PSD. la Congres sunt prezenţi 1.107 delegaţi, potrivit anunţului făcut de Mihai Fifor la începutul reuniunii.

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD pentru lansarea sa la alegerile prezidenţiale, că în spatele ei nu stă nimeni şi nimic altceva decât muncă şi mers înainte. Liderul PSD susţine că e un om modest, care crede în familie şi în Dumnezeu.

„Dragii mei colegi, sunt de 23 de ani în acest partid, 23 de ani de credinţă în această mare familie a noastră, 23 de ani de muncă în PSD. Am plecat de la bază partidului, am lipit afişe, am împărţit pliante, am făcut campanii din uşă în uşă şi spun asta cu mândrie. În spatele meu nu stă nimeni şi nimic altecva decât muncă şi mers înainte. Am fost membră în PE timp de 9 ani de unde am plecat pentru a conduce Guvenrul României. Sunt un om plecat de joc care a muncit că şi voi mulţi ani în acest partid. Am pornit în viaţă cu aceleaşi premize cu care pleacă mulţi tineri astăzi, dintr-o fasmilie simplă, fără pribvilegii. Am muncit mereu pentru lucruile în care am crezut. Cred în PSD. Ştiu că vom avea această putere şi astăzi şi de acum înainte. Asta este esenţa noastră, ne adaptăm, ne reinventăm, luptăm şi câştigăm cu forţă şi tăria care ne-a purtat în ultimii 30 de ani şi acre a făcut să ajungem cel mai mare şi mai puternic partid din România„, a declarat Viorica Dăncilă, la Congresul PSD.

Ea a adăugat că este un om care crede în familie şi în Dumnezeu.

„Sunt un om că oricare altul, un om dintre oameni. M-am născut într un oraş mic din România, într-o familie modestă care a muncit toată viaţă. Astăzi sunt soţie, sunt mamă, am o familie frumoasă pe care o iubesc enorm şi care mi-a stat mereu alături. Cred în familie, în Dmnezeu, cred muncă şi cred în cinste. Cred enorm în oameni, în poporul român care ştiu că merită şi poate mai bine. Orice lucru pe care l am făcut şi orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajută mame, copii, tineri, pensionari. Sunt şi voi rămâne mereu alături de oameni. Asta cred că este menirea omului politic. Asta cred că este misiunea social-democraţiei. De aceea suntem aleşi să conducem ţara, că să aducem dreptate, echilibru. Spre cdeosebire de alţii eu ţin cu oamenii, cu cei din rândul cărora vin. Eu nu lupt împotrivă nimănui, ci pentru fiecare român, a mai spus liderul PSD.

Social-democraţii prezenţi sâmbătă la Congresul extraordinar al PSD au decis desemnarea oficială a Vioricăi Dăncilă drept candidat al partidului la prezidenţiale, anunţul fiind făcut de secretarul general al PSD Mihai Fifor.

„Supun la vot desemnarea doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, preşedintele PSD în calitate de candidat pentru alegerile prezidenţiale din acest an. Stimaţi colegi, daţi-mi voie să vă spun că în unanimitate congresul PSD a decis să o desemneze pe Viorica Dăncilă ca şi candidat la alegerile prezidenţiale din a acest an”, a declarat Mihai Fifor, la Congresul PSD de sâmbătă.

Serghei Stanişev anunţă dezgheţarea relaţiilor dintre PES şi PSD: Avem încredere în Viorica Dăncilă

Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni a declarat, sâmbătă, că PES a dezgheţat relaţiile cu PSD datorită Vioricăi Dăncilă. El a afirmat că socialiştii europeni o sprijină pe Dăncilă şi au încredere în angajamentul şi activitatea sa ca lider şi ca premier.

„Dragă Viorica, dragă prieteni sunt fericit sincer să fiu din nou aici, la un eveniment atât de important la Bucureşti, cu dvs. Trebuie să vă mărturisesc că sunt un adevărat veteran al evenimentelor din democraţia social românească. Am fost alături de voi în momente dificile, dar mereu am avut încredere că sunteţi un partid puternic, cu rădăcini adânci şi că sunteţi capabili să depăşiţi orice provocări şi să mergeţi înainte. Permiteţi-mi să exprim adminsitraţia mea personală şi a familie social-democrat euroepene pentru Viorica Dăncilă, liderul PSD şi premierul României. Viorica şi-a asumat conducerea partidului într-un moment dificil şi a demonstrat că are curajul şi capacitatea de a îi unii pe membrii partidului. Nu e un secret faptul că au exitat probleme şi dificultăţi între dialogul PSD şi PES. Dar în luna iunie a refăcut dialogul cu PES şi efoturile aparţin Vioricăi Dăncilă. PES a recunoscut statutul de membru plin al PES. Am făcut această pentru că avem încredere în angajamentul dumneai, în activitarea sa ca lider şi premier”, a declarat Serghei Stanişev, la Congresul PSD de sâmbătă.

Preşedintele PES a susţinut că niciun partid nu va putea shcimba lumea de unul singur.

„Sunt aici pentru a închide un capitol, care nu a fost uşor, şi pentru a deschide o nouă pagină şi pentru a exprima sprijinul nostru ca şi candidat la prezidenţiale. Dragi prieteni, aceste alegeri care urmează sunt importante pentru voi, pentru viitorul partidului şi al României, dar de asemenea pentru viitorul social-democraţiei. Fie şi cel mai puternic partid el nu poate acţiona singur pentru a schimba lumea. O putem face doar împreună ca o familie puternică social-demorată, pentrucă vrem să schimbăm nu doar România, ci şi Europa, din Italia, Spania sau Grecia, să livrăm rezultate concrete pentru oameni”, se mai arată în discrusul liderului PES.

El laudă PSD pentru că a mărit salariile şi pensiile românilor.

„Aţi crescut salariile medicilor, profesorilor, aţi crescut pensiile părinţilor şi bunicilor noştri şi ştiu că va urma o nouă rundă de creşteri în luna septembrie. Aveţi argumente puternice să oferiţi românilor pentru a le spune – vă rog, votaţi-ne. Vă vom sprijini mai mult. Aţi realizat toate aceste lucruri într-un mediu politic dificil, pentru că ştiu că situaţia politică din România e dificilă, tensionată, marcată de agresivitate. Opoziţia e agresivă şi v-aţi luptat cu multe obstacole ale instituţiilor.Vă urez succes în campanie, multă încredere, toată energia necesară şi victorie pentru Viorica Dăncilă„, a adăugat Serghei Stanişev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *