Așteptările românilor de la noul guvern PNL condus de Ludovic Orban

Politica nationala

Ludovic Orban a anunţat, marţi, de la Cotroceni, că printre priorităţile noului Guvern vor fi refacerea echilibrelor macroeconomice, restructurarea aparatului guvernamental, respectarea statului de drept şi asigurarea unei reale a independenţei justiţiei şii consolidarea parcursului european, scrie MEDIAFAX.

Sunt onorat să îmi asum această responsabilitate în numele PNL şi garantez că voi pune toată experienţa, toate cunoştinţele, toată energia în slujba interesului public. Asumarea răspunderii într-un moment în care ţara are nevoie de o guvernare competentă şi stabilă este ceea ce ne defineşte. Vom da românilor ceea ce aşteaptă de la noi şi ceea ce aşteaptă de la un guvern normal şi anume cinste, competenţă, integritate, dedicare în servirea interesului public„, a afirmat Ludovic Orban, marţi, la Palatul Cotroceni, după ce Klaus Iohannis l-a anunţat ca premier desemnat.

Principalele priorităţi ale Guvernului sunt: refacerea echilibrelor macroeconomice şi corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri şi mediul privat. Restructurarea amplă a aparatului guvernamental, readucerea competenţei şi profesionalismului şi de asemenea digitalizarea administraţiei publice. Consolidarea parcursului european al României în conformitate cu pactul pe care l-a semnat PNL la iniţiativa preşedintelui României. De asemenea, respectarea statului de drept, asigurarea unei independenţe reale a justiţiei. Readucerea instituţiilor în slujba cetăţeanului şi nu a politrucilor care sunt puşi temporar să conducă„, a compeletat Orban.

Liderul PNL a adăugat că are încredere că toţi ce care au sprijinit moţiunea de cenzură vor fi deschişi negocierilor pentru susţinerea noului Guvern de tranziţie.

Am încredere în toţi partenerii care au ajutat la punerea punct a guvernării PSD şi sunt convins că vom găsi deschidere în toate discuţiile pe care le vom purta ulterior, pentru că orice zi înseamnă menţinerea Guvernului PSD care nu mai are nicio legitimitate şi pe car eniciun român nu mai vrea să îl vadă exercitându-şi puterea”, a conchis Ludovic Orban.

La finalul discursului liderului PNL, Klaus Iohannis i-a urat acestuia „mult succes, inspiraţie în formarea guvernlui şi negocierea votului pentru investitură”, a precizat Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, într-o declaraţie susţinută marţi la Palatul Cotroceni, că prim-ministrul desemnat este liderul PNL Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *