Iohannis: „Când vorbim de PSD, simțim un iz de comunism. Resetarea se poate face doar prin vot”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut un discurs puternic anti-PSD, sâmbătă, la Reuniunea Ligii Aleșilor Locali ai Partidului Național Liberal de la Sala Polivalentă.

Șeful statului a susținut că românii se pot „elibera” numai prin vot de „rămăşiţele comunismului şi de un PSD care a inhibat dezvoltarea României”.

„PSD-ul este un partid imens, PSD-ul este adânc înşurubat în toate structurile statului, iar resetarea statului român, deschiderea căii spre România normală se poate face într-ul singur fel – prin vot. Numai printr-un vot românii pot alege o conducere democratică în adevăratul sens al cuvântului. Numai prin vot ne eliberăm de rămăşiţele comunismului şi de un PSD care a inhibat dezvoltarea României”, a afirmat şeful statului.

El a vorbit de un „război” împotriva PSD.

„Suntem în război împotriva PSD-ului care a încercat să acapareze întregul stat, toate marile sisteme. PSD-ul nu a atacat doar statul, PSD-ul nu a atacat doar marile sisteme publice. PSD-ul nu a atacat doar democraţia românească, PSD-ul i-a atacat pe români şi pentru asta cineva trebuia să ia partea românilor şi asta am făcut eu, împreună cu voi”, a spus Iohannis.

În opinia sa, social-democraţii sunt o forţă politică ce a „inhibat în perioade importante dezvoltarea României”.

„Fără PSD nu ar fi fost nevoie să spună Emil (Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca – n.r.) că dorim aceleaşi condiţii cum au oamenii la Paris, la Munchen, la Roma. Le-am fi avut”, le-a mai spus Iohannis liberalilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *