Guvernul Orban decimează toţi prefecţii şi subprefecţii PSD

Politica nationala

Premierul Ludovic Orban a anunţat la scurt timp după schimbarea guvernului şi la doar câteva zile înainte de primul tur al prezidenţialelor că mai mulţi prefecţi şi subprefecţi numiţi de PSD au anunţat brusc că sunt bolnavi.

În aceste condiţii, liberalii îi acuză pe social-democraţi că vor să blocheze prezidenţialele, în condiţiile în care prefecţii au atribuţii în organizarea alegerilor.

„Evident, din partea MAI mă interesează cum stăm cu organizarea în jurul secţiilor de votare, a pazei, dacă sunt efective suficiente ca să asigure paza tuturor secţiilor de votare, dacă există organizate toate activităţile de securizare a transportului proceselor verbale de la centrele de votare către birouri electorale judeţene şi, evident, de la BEJ-uri spre BEC, pentru centralizare. În ce măsură… am văzut că se îmbolnăvesc prefecţi, domnule ministru, e un virus, e o epidemie. S-a mai îmbolnăvit vreun prefect??”, i-a spus Orban noului ministrul de Interne.

Marcel Vela l-a informat pe premierul că este vorba despre doi prefecţi şi un subprefect.

Am înţeles, am înţeles. Căutaţi soluţii să existe cineva care să exercite autoritatea prefectului acolo unde s-au îmbolnăvit prefecţii şi ţinem minte această îmbolnăvire în prag de alegeri”, a reacţionat Orban.

Premierul a transmis, ulterior, că niciun prefect sau subprefect numiţi de PSD nu va rămâne în funcţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *