Scandal și circ în Parlament, la dezbaterea moţiunii pe Energie: Extremistul George Simion l-a luat de gât pe ministrul Virgil Popescu, la tribună

Politica nationala Slider

Liderul deputaţilor AUR George Simion a venit, luni, la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energie Virgil Popescu îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa şi l-a luat de gât pe demnitar. Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Daniel Suciu a închis şedinţa şi a convocat de urgenţă Biroul permanent. Simion i-a strigat din sală lui Virgil Popescu că este „un hoţ”. În replică, ministrul i-a transmis să meargă la Putin ca să ieftinească gazul. liderul grupului AUR a venit şi l-a bruscat pe ministrul Energiei,repetându-i „eşti un hoţ”, moment în care Popescu i-a spus „eşti un prost”.

În timpul discursului, George Simion a început să strige „Hoţule!”.

Ministrul şi-a întrerupt discursul şi a precizat „Domnule preşedinte, pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin, să iefinească gazul? Că văd că pe domnul Simion îl preocupă alte lucruri”. 

În acel moment, Simion a venit la tribună şi l-a luat de gât pe ministru, ţipând la el: „Eşti un hot!”, „Eşti un hoţ!”.

”La Rusia cu domneavoastră!” a strigat şi Virgil Popescu.  

Ulterior, liderul grupului AUR a revenit la tribună şi l-a înşfăcat din nou de ceafă pe ministrul Energiei, spunându-i din nou „Eşti un hoţ”. În replică, Virgil Popescu i-a transmis „Eşti un prost”.

Deputatul PSD Daniel Suciu a solicitat chestorilor să îl îndepărteze pe George Simion.

„Rog chestorii să îi îndepărteze pe domnul Simion. Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru!”, a intervenit preşedintele de şedinţă, social-democratul Daniel Suciu, care a cerut ca liderii de grup să se apropie de tribună. 

Ulterior Suciu a adăugat: „Stimaţi colegi, e pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru, în timp ce îşi susţine discursul, este agresat fizic. În aceste condiţii eu nu pot să continui şedinţa. Convoc şedinţa Biroului Permanent. Declar şedinţa închisă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *