Rareş Bogdan: Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Rareş Bogdan, a anunţat, luni, că PNL poartă negocieri cu partidele parlamentare pentru declanşarea alegerilor anticipate, fiind nevoie de încă 24 de voturi pentru a susţine un astfel de demers. Europarlamentarul a afirmat că anticipatele vor avea loc până în aprilie 2020, scrie MEDIAFAX.

„Noi vom folosi toate mijloacele constituţionale pentru a genera alegeri anticipate. Este obligaţia noastră. Este o cerinţă a alegătorilor noştri. Acest demers este susţinut de USR, UDMR şi PMP. Ne aşteptăm ca cei care au sprijinit investirea Guvernului Orban, din 23 de parlamentari ALDE, să susţină demersul nostru. (…) Este normal să ne dorim o majoritate formată din două sau trei forţe politice, din care vioara întâi să fie PNL şi un Guvern condus de Ludovic Orban. Veţi vedea că avem toţi paşii pregătiţi, lunile februarie, martie vor fi extrem de interesante. Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate”, a declarat Rareş Bogdan la Digi24.

Prim-vicepreşedintele PNL a spus că grupul de nouă parlamentari demisionari din Pro România vor susţine anticipatele.

Avem toată convingerea că grupul condus de Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin, cei nouă demisionari din Pro România, vor susţine acest demers. Ar mai fi nevoie de 24 de voturi care pot fi formate din demisionari, din aşa numiţi independenţi şi din cei care aparţin minorităţilor naţionale. (…) Liderii politici, în frunte cu Ludovic Orban, muncesc la acest demers de declanşare a alegerilor anticipate”, a precizat Rareş Bogdan.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că a vorbit cu Ludovic Orban, înaintea încheierii sesiunii parlamentare şi i-a spus că susţine organizarea anticipatelor cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale.

Premierul Ludovic Orban a declarat, dumicică, în timpul unei vizite în judeţul Vâlcea, că este nevoie de alegeri anticipate pentru că „este foarte dificil, cu actualul Parlament, să se adopte legi care să fie legile aşteptate de oameni”.

Kelemen Hunor a anunţat că a vorbit cu Ludovic Orban, înaintea încheierii sesiunii parlamentare şi i-a spus că susţine organizarea anticipatelor cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale. Acesta a adăugat că din anul 2012 suntem constant într-o situaţie de instabilitate politică guvernamentală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *