PLUS Cluj a dat startul perioadei oficiale de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale.

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Filiala Cluj a Partidului Libertate Unitate și Solidaritate (PLUS) a dat startul campaniei de depuneri de candidaturi interne, acest proces este prima etapă internă pentru desemnarea candidaților comuni PLUS-USR  la alegerile locale din anul 2020.

Această etapă de depunere a candidaturilor interne a început în 18 decembrie 2019 la 00:00 și se va încheia în data de 12 ianuarie 2020, ora 23:59 pentru toate circumscripțiile (comună, oraș, municipiu, județ), cu excepția pozițiilor de primar al Municipiului Cluj-Napoca și președinte al Consiliului Județean Cluj. Pentru aceste două poziții perioada de depunere a candidaturilor se va încheia în 19 ianuarie 2020, ora 23:59. În situații excepționale aceste termene pot fi prelungite.

Competiția internă este deschisă tuturor membrilor, susținătorilor și simpatizanților PLUS din județul Cluj care vor să facă pasul spre a deveni membri. Biroul Filialei PLUS Cluj a decis funcțiile pentru care o persoană poate opta și modul în care poate alege mai mult decât o funcție: primar și consilier local în aceeași unitate administrativ-teritorială, respectiv președinte al Consiliului județean și consilier județean.

Următoarea etapă o reprezintă validarea candidaturilor, proces care va avea la bază criteriile stabilite la nivel național și județean. Onestitatea și competența sunt valori de bază ale PLUS, iar cei care respectă aceste valori sunt așteptați în echipa PLUS pentru a reprezenta cu cinste comunitatea locală și pe cetățenii ei.

Cei care vor promova această etapă de selecție se vor alătura candidaților USR, în ultima etapă de desemnare a celor mai buni candidați comuni ai Alianței USR PLUS.

În 2020, PLUS Cluj își dorește pentru clujeni și pentru Romania încadrarea pe un drum ireversibil al democrației și bunăstării, în care cetățenii se implică în construirea împreună a unui viitor comun mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *