Cluj „smart city” sau Cluj garbage city?

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Circa 7.000 de metri cubi de deşeuri de plastic sub formă de baloţi compacţi sunt depozitaţi pe platforma de la Pata Rât al Regiei de Administrare a Domeniului Public (RADP) din Cluj-Napoca. Deşeurile provin din Italia şi sunt prelucrate în staţia de piroliză de la groapa de gunoi, a confirmat pentru „Adevărul” Garda de Mediu Cluj.


Adevărul” a publicat săptămâna trecută un articol în care arăta că circa 7.000 de metri cubi de deşeuri de plastic cu inscripţii în limba italiană sunt depozitate pe platforma de la Pata Rât al Regiei de Administrare a Domeniului Public (RADP) din Cluj-Napoca, regie aflată în subordinea Primăriei.    Garda de Mediu Cluj confirmă astăzi că într-adevăr deşeurile provin din Italia.

„Aceste deşeuri sunt aduse direct din Italia prin contract . Noi am pornit de vineri un control la Pata Rât. Şi astăzi este acolo o echipă de la noi. Deocamdată am găsit totul în regulă. Deşeurile au acte şi corespunde tipul de deşeu cu ce e în acte. Într-adevăr staţia de piroliza a fost înfiinţată pentru a gestiona deşeurile locale, dar staţia aparţine unei firme private, astfel că nu putem obliga agenţii economici să ardă deşeuri de la Cluj”, a declarat pentru „Adevărul”, directoarea Gărzii de Mediu Cluj, Simona Mărincaş. 

Citeste mai mult /adevarul.ro/locale/cluj-napoca/foto-pata-rat-arde-gunoi-italia-garda-mediu-inceput-control-1_5e675b995163ec4271d76eec/index.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *