Fostul căpitan al lui CFR Cluj a dat fotbalul pentru politică și vrea să devină primar în Apold

Politica nationala Slider

Fostul fotbalist Gabriel Mureșan și-a investit economiile în comuna sa natală, Apold, iar acum candidează la Primăria Apold, din care doreşte să facă un punct de atracţie turistică, scrie AGERPRES.

Anunțul a fost făcut de către Preşedintele PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş.

„Gabi Mureşan, un fotbalist foarte apreciat de suporterii mureşeni, care a jucat la mai multe echipe din ţară şi din străinătate, este un om care şi-a investit economiile în Apold, unde s-a născut. Şi-a dat seama că are foarte mult de muncă pentru a face din Apold o localitate care să atragă turişti. Prin candidatura sa la primărie, Gabi Mureşan doreşte să facă un lucru minunat pentru cei din Apold”, a declarat presei Cristian Chirteş, potrivit Agerpres.

Mureşan le-a promis locuitorilor din comuna Apold, într-o postare pe Facebook, că aceia care doresc să îl cunoască vor găsi uşa sa mereu deschisă şi că are în plan o serie de proiecte de dezvoltare.

„Sunt un fiu al satului care a copilărit în această frumoasă comună. Am revenit în urmă cu 10 ani, mi-am făcut un cămin aici şi o afacere prosperă. Vreau să vă anunţ că voi candida în acest an pentru funcţia de primar al comunei Apold. Iată şi motivele mele. Astăzi comuna noastră arată la fel ca în urmă cu 30 de ani. Nu avem străzi asfaltate, domeniul public este prăfuit şi neîngrijit, nu avem investiţii în educaţie, cultură şi sport.

Doresc să schimb faţa comunei natale prin: atragerea de fonduri europene şi guvernamentale pentru infrastructura rutieră (asfaltări de drumuri comunale, poduri şi podeţe, şanţuri şi rigole); investiţii în sistemul de apă şi canalizare pentru toţi cetăţenii comunei, iar investiţia în resursa umană a comunei, oamenii trebuie să fie pe primul loc (educaţie, protecţie socială a persoanelor defavorizate, încurajarea muncii cinstite)”, a precizat fostul mijlocaș al CFR-ului.

Între proiectele sale, fostul fotbalist mai susţine sănătatea prin prevenţie şi stil de viaţă sănătos (educaţie sanitară, sportul pentru mase, alimentaţie sănătoasă) şi turismul, întrucât Apoldul este o comună care are potenţial de dezvoltare turistică, în proximitatea municipiului Sighişoara, aflat în patrimoniul UNESCO.

„Am fost sportiv de performanţă o viaţă întreagă. Pe lângă partea frumoasă care se vede la televizor, viaţa de sportiv înseamnă mult mai mult: înseamnă sacrificiu, muncă, devotament, disciplină, stricteţe iar aceste aptitudini cred că sunt cheia succesului şi pentru comuna noastră.

Am învăţat în toţi aceşti ani că pe lângă partea sportivă un club de fotbal are nevoie şi de o conducere profesionistă, o conducere care trebuie să atragă fonduri, să genereze venituri şi să aibă un plan bine stabilit. Toate acestea mă fac să afirm cu încredere că sunt persoana potrivită pentru funcţia de primar al comunei Apold”, a adăugat Gabriel Mureșan.

Fostul CFR-ist a mai afirmat că este un om împlinit din punct de vedere personal şi profesional și că nu face promisiuni pe care nu le poate îndeplini.

Gabi Mureșan a jucat peste 100 de partide pentru CFR Cluj, alături de care a câștigat trei titluri de campion al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.