Cum a comentat europarlamentarul Rareș Bogdan pierderea orașelor de către PNL la alegerile locale?

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Prim-vicepredintele PNL, Rareș Bogdan, alege să privească la „partea plină a paharului” după ce PNL a pierdut primăriile din Brașov, Alba Iulia, Timișoara.

Rareş  Bogdan spune că deși au pierdut primăriile, PNL a câștigat județele, iar asta este un lucru bun. Liderul liberal vede și „partea plină a paharului”; „Sunt trei primari pierduți de noi, dar s-a întors tot dreapta. Era grav pentru mine dacă pierdeam în favoarea stângii”, a declarat Rareș Bogdan, la Digi24.

Am cîștigat în toate trei. Am câștigat consiliile județene, dar ampiedut orașele. Probabil alegătorii noștri, la Alba a fost o confuzie generată tocmi de faptul că domnul Pleșa a fost viceprimarul lui Mircea Hava, primarul care a transformat complet Alba și candidatul nostru Voicu Paul a fost de asemenea viceprimar. Deci au fost doi viceprimari. Unul preluat de USR, celălalt al nostru, care s-au bătut, a câștigat probabil datorită unei comunicări ceva mai eficiente, domnul Pleșa.

În cazul Timișoara, acolo nu pot să-mi dau seama, sau poate îmi dau seama dar nu e cazul acum să vorbesc despre asta, ce s-a întâmplat, cert este că Timișoara a suferit o schimbare fabuloasă al arhitecturii, al atragerii investițiilor… Deci, Robu a fost un primar foarte bun, dar cred că intrarea în conflict permanent cu presa… cred că a fost prea conflictual și asta i-a creat o problemă.

Dincolo, la Brașov, George Scripcaru, care a transformat fața orașului Brașov, într-un parteneriat asumat cu Adrian Veștea, omul care a avut credința că poate face un aeroport, și după 48 de ani, iată că la Brașov apare un aeroport, un proiect extraordinar al lui Adrian Veștea – președintele CJ – care a și confirmat mandatul. Acolo a fost o bătălie a dreptei. Până la urmă, sunt trei primari pierduți de noi, dar s-a întors tot dreapta. Era grav pentru mine dacă pierdeam în favoarea stângii, pentru că atunci erau mutații în electorat. Nu s-a întâmplat acest lucru”, a afirmat Rareş Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *