Cum a canibalizat PLUS Cluj voturile la lista pentru parlamentare

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Scandalul e imens în USRPLUS Cluj după ce senatorul Mihai Goțiu și deputatul Emanuel Ungureanu au fost puși pe locuri neeligibile.

Jani Monoses, un internaut care e membru USRPLUS, a explicat pe grupul Clujul Civic din rețeaua de socializare Facebook ce s-a întâmplat duminică la Consiliul USRPLUS, la întocmirea listelor.

Actualizări la povestea autobuzului la alegerile interne USR PLUS Cluj, sau USR vs. cei 40 de hoți.

Pentru cei care nu au răbdare să citească un text lung, concluzia e că 40 de membri PLUS au votat aproape identic, ceea ce e foarte puțin probabil să se întâmple fără înțelegere prealabilă, și-au pus aceiași candidați PLUS în aceeași ordine la camera deputaților, același candidat PLUS pe locul 1 la senat, și pe Elek Levente (USR) respectiv un candidat PLUS alternativ pe locul 2.

Vestea bună e că până la urmă s-au publicat datele raw, bazat pe care se pot verifica buletinele de vot – anonime evident, dar cu opțiunile exprimate.

Au fost 119 de voturi, delegații au fost aprox 73 (?) de la PLUS, 46 (?) de la USR.

Fiecare buletin avea două poziții pentru Senat și cinci pentru Camera deputaților, candidații primind punctaj bazat în funcție de ordinea preferințelor exprimate în acest fel.

Vestea proastă e că se pare că o mare parte din delegații PLUS au votat identic în ordine cele 7 poziții, sugerând că a fost o înțelegere prealabilă nu doar legat de preferințe în general ci de lista exactă.

Din 119 de voturi 20 sunt complet identice, având 2 candidați PLUS la senat și 5 la Camera Deputaților.

BORDEI CRISTIAN, PETRESCU MANUELA,MURARIU OANA, BăLTăRETU VIOREL, CIUBUCĂ ELENA-LOREDANA, MESTER MARIA ALINA, BOTOROAGĂ CORNEL

Mai sunt alte 18 complet identice, având exact aceiași 5 candidați la Camera Deputaților, dar cu locul 1 și 2 schimbați, iar la senat aceștia l-au pus pe locul 2 pe

Elek Levente.

BORDEI CRISTIAN, ELEK LEVENTE,BĂLTĂRETU VIOREL, MURARIU OANA, CIUBUCĂ ELENA-LOREDANA, MESTER MARIA ALINA, BOTOROAGĂ.

Și mai sunt 2 identice, o combinație a opțiunilor de mai sus: Elek la senat, dar Murariu pe locul 1 la CD.

BORDEI CRISTIAN, ELEK LEVENTE, MURARIU OANA, BĂLTĂRETU VIOREL, CIUBUCĂ ELENA-LOREDANA, MESTER MARIA ALINA, BOTOROAGĂ CORNEL

Mai e o singură dublură exactă

GOTIU MIHAI, VLAD CRISTIAN, MOLNAR RADU, NAN ALEXANDRINA-IOANA, TOADERE RAMONA-ALEXANDRA, CHIRILĂ RADU IOAN, RIGMAN CIPRIAN-DORU

Apoi urmează 77 buletine cu combinații unice semn că cei de la USR au votat fiecare după preferințele reale și arată cam care sunt șansele să votezi absolut identic dacă nu vine lista exactă de sus.

Concluzia mea subiectivă e că PLUS Cluj (sau mai probabil PLUS central care a făcut aceleași manevre și la București) a organizat 40 de oameni să voteze în bloc, știind că e destul pentru a contracara votul celor 40 și ceva de delegați USR.

Până la urmă nu e ceva nestatutar sau ilegal ce s-a făcut, dar eu sigur nu aș vrea să fiu prieten cu astfel de oameni. Nu știu USR de ce vrea să fuzioneze cu ei  În locul lor aș cere nu doar demisia echipei Barna, ci oprirea fuzionării și reluarea referendumului pentru fuziune acum când poate mai mulți membri s-au prins că 1) PLUS nu joacă deloc fair și nu se comportă ca aliați adevărați și că 2) mult trâmbițatele procente  care vor crește prin alăturarea forțelor au scăzut de fapt, și trendul arata că vor mai scădea

Poate infirma cineva din USR Cluj că aceste date sunt reale?”, a întrebat retoric internautul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.