Györke Zoltán a fost repus în funcția de subprefect

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Subprefectul Clujului,  Györke Zoltán a anunțat că a fost repus în funcție. 

„Astazi, 13.11.2020 în Monitorul Oficial al României nr. 1074 a fost publicată Hotărârea Guvernului privind numirea mea în funcția publică de subprefect al județului Cluj., a scris Györke Zoltán pe profilul săi de facebook.

Reamintim că premierul Ludovic Orban a fost amendat la Cluj. Tribunalul a dispus o amendă în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere pe numele acestuia, pentru că nu-l numește în funcție pe fostul suprefect Györke Zoltán, a anunțat acesta pe profilul său de Facebook.

Györke Zoltán  a câștigat un proces prin care s-a decis să fie repus în funcție.

”Astăzi, 12.11.2020 Tribunalul Cluj a admis cererea mea și a dispus obligarea primului-ministru Ludovic Orban la suportarea unei amenzi pentru refuzul nejustificat de a pune în executare o hotărâre judecătorească definitivă. Instanța a stabilit aplicarea unei amenzi în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei de reintegrare a subsemnatului în funcţia de subprefect al judeţului Cluj, pentru refuzul de a pune în executare Sentința Civilă nr. 249 din 11.02.2020 rămasă definitivă prin Decizia Curții de Apel Cluj nr. 894 din 16.07.2020.

Având în vedere rolul Președintelui României de a veghea la respectarea Constituției României, în 20.08.2020 i-am transmis domnului președinte Klaus Iohannis un memoriu prin care l-am informat despre nerespectarea hotărârii judecătorești de către Guvernul României și l-am rugat să dispună măsurile necesare în vederea executării Deciziei civile. Nu am primit răspuns cu privire la soluția adoptată.

Așa cum rezultă din ultimul Raport al Comisiei Europene privind statul de drept, România a fost considerată vinovată de încălcarea Convenției europene a drepturilor omului pentru că statul nu s-a conformat hotărârilor judecătorești definitive. În consecință, România face obiectul unei supravegheri sporite din partea Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei până la instituirea măsurilor necesare garantării executării hotărârilor judecătorești”, a scris Györke Zoltán.

Acesta nu e la prima demitere dar nici la prima repunere în funcție în urma unor procese câștigate definitiv. Prima oară a fost demis de pesediști în 2019. El a actionat decizia în judecată și a câștigat în luna februarie a acestui an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *