Băsescu, atac la Guvernul Orban: „Am spus în mod repetat că “Starea de alertă” este un atac la Constituţie”

Politica nationala

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a lansat pe Facebook un atac dur la adresa Guvernului Orban și susține că starea de alertă este un atac la Constituția României.

Respectaţi Constituţia!Am spus în mod repetat că “Strea de alertă” este un atac la Constituţie.Justiţia a început să anuleze rând pe rând, măsurile de carantinare, de închidere a şcolilor sau a restaurantelor.

Problema este că aceste procese vor continua să facă harcea-parcea măsurile şi aşa slabe şi întârziate luate de guvern.Nu poţi să interzici sau să limitezi drepturi fundamentale prin ordin al “comandantul operaţiunii” în baza declarării “stării de alertă”.

Starea de alertă nu este prevăzută în Constituţie, în timp ce drepturile cetăţenilor români sunt garantate de Constituţie în nu mai puţin de 39 articole (de la 15 la 54).

Drepturile fundamentale pot fi limitate temporar, numai prin instituirea “stării de urgenţă” decretată de Preşedintele României, în baza art. 93 din Constituţie. Dar pentru asta, Preşedintele României şi nu “comandantul operaţiunii”, trebuie să-şi asume responsabilitatea…

PS – Pentru punerea sub control a pandemiei sunt un adept al unor măsuri mult mai dure decât cele acum în vigoare, dar acest lucru trebuie făcut cu respectarea Constituţiei”, a scris Băsescu, actual europarlamentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *