Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene: „Clujul este modelul de referință național în dezvoltarea urbană cuplată cu dezvoltarea economică”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat astăzi la Cluj, în cadrul unei conferințe de presă comune alături de vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, că orașul de pe Someș este un oraș de referință la nivel național în ceea ce privește dezvoltarea urbană și un model de guvernare liberală.

„Ne mândrim cu faptul că într-un an de guvernare am reușit să încheiem peste 2500 de contracte de finanțare europeană, în valoare de peste 10 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că în acest an de guvernare liberală, România este pe locul 3, un loc de cinste. Îmi doresc ca același lucru să îl avem în ceea ce privește absorbția, pentru că aici mai avem de lucru, dar cred că ușor-ușor ne îndreptăm spre o performanță care în timp va sta mărturie și proiectele care se implementează vor sta mărturie pentru modernizarea României.

Clujul este un model de guvernare liberală pe care îl dau frecvent ca exemplu, este modelul de referință național în dezvoltarea urbană cuplată cu dezvoltarea economică. Aici avem perspectiva ca prin infrastructura de metrou să schimbăm ireversibil traseul de dezvoltare a Clujului. Vouă vă rămâne sarcina de a implementa aici aceste proiecte. Clujul este orașul european ca exemplu la nivel național”, a spus ministrul fondurilor europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *