Lucian Bode, ministrul Transporturilor: „Susținem marile proiecte de infrastructură ale Clujului în valoare de 3.3 miliarde de euro”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Cele mai importante proiecte de infrastructură ale Clujului sunt susținute cu fonduri guvernamentale și fonduri europene, adică realizarea liniei de metrou, centura metropolitană și linia de mare viteză spre Episcopia Bihor . Astfel, investiția în toate aceste proiecte se ridică la 3,3 miliarde de euro.

Ministrul Lucian Bode a dat asigurări astăzi la Cluj, în Sala de Sticlă a primăriei, în cadrul unei conferințe de presă comune, că guvernul își va respecta obligațiile și promisiunile.

” Clujul este primul oraș din afara capitalei care va beneficia de transport cu metroul. Vor urma studiul de fezabilitate, licitația pentru execuție. Am spart gheața prin acest proiect, iar astfel vor avea curaj pentru astfel de investiții și alte administrații din orașe cu populație de peste 300.000 de locuitori din România.

Pentru electrificarea liniei Cluj-Napoca – Episcopia Bihor avem studiul de fezabilitate; se lucrează la definitivarea acestuia, iar licitația pentru execuție o vom face la începutul anului viitor. Pasajul peste calea de la Tăietura Turcului, inclus în acest proiect, va contribui la decongestionarea traficului în Cluj-Napoca

Au avansat mult proiectele conexiunii dintre Autostrada Transilvania (A3) și comuna Mărtinești; am semnat contractul pentru studiul tehnic, vrem să accelerăm proiectarea pentru ca în 2023 să fie finalizată această șosea de legătură. Pe Calea Baciului am dat drumul la lucrările la podul peste Valea Seacă, unde veți avea o surpriză în zilele viitoare. În acest an vom finaliza 24 din cei 42 km (loturile 1 și 2, n. red.) din Autostrada Sebeș – Turda.

În concluzie, ne apropiem de faza de execuție cu metroul, linia de calea ferată Cluj-Napoca – Episcopia, centura metropolitană, iar alte proiecte cu impact pentru această zonă vor fi modernizările liniilor de cale ferată Coșlariu – Cluj-Napoca, Apahida – Suceava. Cele trei proiecte majore: Centura Transregio Feleac, Cluj – Episcopia și metroul însumează 3,3 miliarde de euro, la care se adaugă și conexiunea A3 – Mărtinești, dar și proiectele Apahida – Jucu, Jucu – Dej.

Vom susține autoritățile locale care au proiecte de acest gen pentru că rețelele de transport cresc competitivitatea în aceste localități și dezvoltarea economică în regiune. Trecem de la un model de consum pe unul bazat pe investiții, cu dezvoltarea unei rețele de transport echilibrate, în toate regiunile și apoi cu Europa”, a spus Bode.

Vicepremierul Raluca Turcan, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, și ministrul transporturilor, Lucian Bode, au sâmbătă mai multe întâlniri la Cluj-Napoca și la Turda, printre care o întrevedere cu primarul Emil Boc și cu președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. Aceștia

Vom susține autoritățile locale care au proiecte de acest gen pentru că rețelele de transport cresc competitivitatea în aceste localități și dezvoltarea economică în regiune. Trecem de la un model de consum pe unul bazat pe investiții, cu dezvoltarea unei rețele de transport echilibrate, în toate regiunile și apoi cu Europa”, a spus Bode.

Vicepremierul Raluca Turcan, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, și ministrul transporturilor, Lucian Bode, au sâmbătă mai multe întâlniri la Cluj-Napoca și la Turda, printre care o întrevedere cu primarul Emil Boc și cu președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. Aceștia vor vizita Institutul Oncologic, Institutul Imogen, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Compania de Apă Arieșul și Colegiul Național Mihai Viteazul, ambele în Turda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *