Vicepremierul Raluca Turcan, la Cluj: „Administrația clujeană este un model de concentrare pe investiții și pe creșterea nivelului de trai”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Vicepremierul Raluca Turcan a fost prezentă astăzi la Cluj-Napoca, unde a avut o întâlnire cu primarul Emil Boc, europarlamentarul Daniel Buda sau prefectul Mircea Abrudean pentru a asigura că Guvernul PNL va susține proiectele majore de investiții și de infrastructură ale județului Cluj.

„Astăzi suntem la Cluj să vorbim despre dezvoltare și oricum aici nu putem face altceva decât să vorbim despre dezvoltare, pentru că administrația clujeană este un model de concentrare pe investiții și pe creșterea nivelului de trai.

Domnul primar Emil Boc este modelul de primar liberal, care din prima zi a mandatului a considerat partea de investiție de la infrastructură, sănătate și până la educație ca fiind prioritare pentru că doar așa cetățenii pot să simtă plus valoarea unei administrații bazată pe marile servicii publice.

Astăzi la Cluj-Napoca alături de colegii mei, domnul ministru al Fondurilor Europene și al Transporturilor, vom mai face câțiva pași în direcția unui parteneriat care a funcționat de minune în momentul în care PNL a ajuns la guvernare și a deschis practic brațele unui parteneriat cu autoritățile locale care sunt orietate spre fonduri europene și spre partea de investiții„, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Turcan: Metroul va aduce Clujul într-un pol de dezvoltare și atracție

„La Cluj astăzi practic, dincolo de întărirea mesajului că Guvernul PNL este cel care a reușit să semneze contractul de realizare a Spitalului Regional de Urgență Cluj, un spital despre care PSD doar a vorbit și nu a reușit să facă niciun progres, vorbim despre construcția și realizarea unei linii de metrou, pe care guvernul Orban o sprijină prin eforturile ministrului Transporturilor și sunt convinsă că va transforma Clujul într-un pol de dezvoltare și de atracție, suplimentar față de ceea ce este în momentul de față. Vom semna și câteva contracte care sprijină sistemul de sănătate pentru achiziția de aparatură medicală și echipamente de protecție, două cu Institutul Regional de Gastroenterologie, unul de 34.5 milioane de lei și unul în valoare de 11.5 milioane de lei„, a precizat Turcan.

123 de milioane de euro investiți în total de guvern în sistemul de sănătate clujean

De asemenea, un contract cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj de 28.5 milioane de lei, acest spital fiind declarat și cel mai performant spital în materie de vindecare a pacienților infectați cu Sars-COV 2. Aceste contracte pe care le semnăm astăzi se adaugă la 9 contracte deja semnate în total pentru achiziția de aparatură medicală în valoare de 100 de milioane de lei”, a mai declarat vicepremierul Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *