Barometru Europa FM – IMAS – PNL scade în sondaje, iar PSD crește

Politica nationala

Cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM în noiembrie arată cu cine ar vota românii la scrutinul de duminică, 6 decembrie.

PNL înregistrează acum 28,5% din preferințele românilor, în scădere față de 32,6% din voturi în octombrie. PNL avea 34,7 % în septembrie.

PSD se situează în cel mai recent sondaj la 23,6%, în creștere față de luna anterioară . În octombrie, Barometrul Europa FM arăta că Partidul Social Democrat era creditat cu 21,7% din opțiunile de vot.

USR Plus este cotat acum la 18%, în scădere, în condițiile în care înregistra în octombrie un scor de 20,4% .

Pro România ar urma să fie votat, duminică, de 9,5% dintre alegători, în creștere față de ultimul barometru. Sondajul comandat de Europa FM în octombrie arăta că Pro România ar fi fost votat de 8,9% la sută dintre alegători.

În octombrie, alegătorii spuneau că ar fi votat cu UDMR în proporție de 5,1%, iar acum Barometrul Europa FM arată că partidul ar obține un scor de 4,7%.

Cu PMP ar vota acum 4,6% dintre alegători, în contextul în care ultimul sondaj cota Partidul Mișcarea Populară la 4,8%, la limită pentru a intra în Parlament, ținând cont de marja de eroare.

ALDE este, de asemenea, în acest sondaj, cu 3,3%, față de 2,5 % cât avea la ultimul barometru, însă partidul a fuzionat cu Pro România.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6-27 noiembrie 2020 , pe un eșantion de e 1.010 persoane cu vârste de 18 ani și peste și are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

Vă reamintim, pe 6 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare, prilej cu care românii se vor prezenta la vot pentru a alege viitorii senatori și deputați. Este cea de-a opta rundă de alegeri parlamentare de după Revoluția din 1989.

Românii din străinătate vor putea vota în zilele de 5 și 6 decembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *