Papahagi: ”Părerea mea despre George Simion și AUR e execrabilă”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Fostul politician din PMP, filologul clujean Adrian Papahagi, acum nealiniat politic,  a comentat pe contul său de Facebook accederea în Parlament a partidului populist AUR dar și cum l-a cunoscut pe filosoful Sorin Lavric, parlamentar AUR  de Neamț. Lavric a fost recent criticat pentru afirmațiile hilare într-o carte intitulată Decoct de femeie. Alegațiile lui Lavric au stârnit ilaritate și revoltă în cercurile intelectuale. Săptămânalul România Literară a încetat imediat relațiile cu Lavric iar filosoful și editorul Gabriel Liiceanu a publicat astăzi in text în care anunță ruperea relațiilor cu Lavric.

 

L-am întâlnit o singură dată pe intelectualul din AUR, dl. Sorin Lavric: la o conferință clujeană unde îl însoțeam pe vechiul meu prieten, Radu Preda. Dl. Lavric critica vehement și injust UE, eu am apărat-o. Nu mai comunicaserăm până atunci, n-am mai comunicat de atunci.
Aflu ieri că dl. Lavric mă invită în AUR. Hahaha, cât de puțin mă cunoaște! AUR e ultimul loc unde aș putea fi găsit. Oricum, am încheiat-o de mult cu politica și mai accept să-mi alătur numele doar unora de la care nu pot avea surprize neplăcute (de pildă, Shakespeare). Părerea mea despre George Simion și AUR e execrabilă. Sunt creștin și cred în transformarea apei în vin și a vinului în sânge, nu a drojdiei în aur.
Ca să închei acest subiect, mai aflu că USR (Uniunea Scriitorilor, nu cea a Salvatorilor) l-a exclus prompt pe dl. Lavric, descoperindu-i acum scrierile. Cât curaj, câtă promptitudine, câtă vigilență!
Dl. Lavric, care a scris remarcabil despre Noica, a exprimat probabil și destule gogomănii, unele benigne, altele mai jenante. Nu pot să nu remarc, totuși, că Varujan Vosganian e în continuare în conducerea Uniunii Scriitorilor, deși a făcut o politică abjectă și are condamnări penale.
Va fi multă confuzie în următorii ani. Mă bucur că am rămas liber: așa nu trebuie să mă înscriu în delirul colectiv al unora sau al altora.”. a explicat Papahagi pe contul său de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *