Consilierul local USRPLUS Alexandra Oană propune titlul de cetățean de onoare pentru Doina Cornea

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Alexandra Oană, consilier local USR PLUS Cluj-Napoca, a anunțat că a depus un proiect de Hotărâre de Consiliul Local pentru acordarea post-mortem a titlului de cetățean de onoare al Mun. Cluj-Napoca doamnei Doina Cornea

Proiectul preia o inițiativă susținută de dr. Cristian Ivaneș, istoric și jurnalist, precum și de dr. Lorand Madly, istoric și cercetător, și de dr. Ciprian Ghișa, lector universitar al Universității Babeș-Bolyai, dar care a rămas fără ecou în administrația locală până în acest moment.

„Acest titlu vine să contribuie la recunoașterea pe care i-o datorăm Doamnei Cornea, una dintre puținele figuri eroice ale rezistenței anticomuniste din România. Într-o epocă în care tăcerea, frica și compromisul erau regula, Doamna Cornea ne-a răscumpărat demnitatea în fața Europei, plătind un preț greu pentru curajul de a înfrunta regimul ceaușist.  

Chiar dacă vine după mulți ani acest titlu are simbolistica lui. Trebuie să nu uităm niciodată că drepturile de care noi ne bucurăm acum se datorează sacrificiului unor oameni ce le-au cerut într-un moment în care care nimeni altcineva nu a avut curajul să o facă. 

Le datorăm să păstrăm vie memoria eroismului lor și să prețuim drepturile și libertățile apărate de ei și fundamentale pentru societatea noastră.” a declarat Alexandra Oană. 

Anterior, Consiliul Județean i-a acordat doamnei Cornea titlul de cetățean de onoare al Județului Cluj, iar administrația din Cluj-Napoca realizează demersurile pentru a transforma casa Doamnei Cornea în casă memorială, după ce în vară strada Alba Iulia a fost redenumită str. „Doina Cornea”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *