Stelian Tănase: „Trebuie să ne așteptăm la mult circ”

Politica nationala Slider

Analistul politic și scriitorul Stelian Tănase prevede o relație tensionată în viitoarea coaliție de dreapta. 

Negocierile pentru formarea guvernului încep sâmbătă.

Fărâmițarea votului în 6 decembrie duce la o coaliție de guvernare – PNL- USRPlus UDMR – foarte volatilă. Trebuie să ne așteptăm la mult circ, spectacole di granda, polemici la cuțite. Chiar și la spargerea Coalitiei.
Sunt mai multe scenarii în curs. Fie va schimba tabăra una dintre formatiunile din Coalitie. Fie unii parlamentari iși vor alege alt partid. Trădarea și traseismul sunt în ADN-ul politicianului autohton. Alt scenariu – alegeri anticipate. Între timp haos, certuri, afaceri pe picior mare.
Intră bani mulți in țară via UE – 80 de miliarde euro. E de furat, nene! Ajunge pentru toată lumea…politică, firește. Asta a fost adevărata miza a alegerilor din ziua de Sf Nicolae – cine ajunge la paralele europene. Verbiajul cu proiectul de țară și atragerea fondurilor europene ascunde pofta de înavuțire fără limite a unora. Ca și gargara despre reformă, dezvoltare, modernizare și progres ( de extracție stîngista). Imi fac greață. Sunt vorbe goale pentru prostirea capului de locuitor.
Dați-vă seama – urmează stația Victoria, peron pe partea dreaptă! Pe scurt 4 ani la guvernare se traduce astfel – 4 ani de șmangleală, de aranjamente bănoase, de afaceri cu statul, de botic fixat în robinetul bugetului…Așa că înțelegeți dvs de unde vin arțagul, nădușeala, furia și dracii cu care se negociază componența viitorului guvern. Se ajunge fff greu la cașcaval. Și abia începe cursa! Acum, în prag de Sărbători. Mizele sunt cele amintite. Restul sunt detalii. De rămas, rămîne ca în gară. Noi, ăștilalții, telespectatorii, rămînem să privim comedia.”, a scris Tănase pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *