Senatorul clujean Mihai Goțiu, două victorii importante la final de mandat

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Senatorul clujean Mihai Goțiu muncește pentru cauza sa, mediul, până în ultima zi a mandatului de parlamentar. Acesta a anunțat că în ultima zi a depus o lege pentru interzicerea tăierilor de păduri în parcurile naționale.

Parlamentul nu a prins al doilea mandat de senator, fiind retrogradat pe locul 2 pe listele Alianței USR-PLUS Cluj, în urma senatorului ales Cristian Bordei de la PLUS.

Goțiu a fost unul dintre cei mai activi parlamentari clujeni în 4 ani de mandat, principalele sale acțiuni au vizat în special problemele de mediu. Ca dovadă că în ultima zi a depus un munte de documente pentru legea tăierilor de păduri din parcurile naționale, constând din corespondența cu ministerele, sesizările și anchetele pentru păduri și ape, propunerile legislative sau amendamentele la diferite legi.

„Am multe lucruri să vă spun despre toți acești patru ani, dar încă nu e vremea să-mi iau ”la revedere”. Încă n-am timp de mesajul ”de încheiere”. Ieri, am depus Legea pentru interzicerea tăierilor de păduri în parcurile naționale, azi, doar ce am apucat să mai strâng din lucruri și documente.

În imagine e doar o mică parte din corespondența cu ministerele, sesizările și anchetele pentru păduri și ape, propunerile legislative, amendamentele la diferite legi…

Cele mai multe dintre ele nici măcar nu le pot arhiva, că sunt ”teme pentru acasă” și lupte de dus mai departe.Deocamdată, în fapt de seară, doar un sincer MULȚUMESC pentru încrederea și sprijinul vostru din toți acești patru ani!„, a scris Goțiu pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, Mihai Goțiu a obținut un succes în procesul cu fostul purtător de cuvânt al Guvernului PSD, Mirel Palada, pe care l-a acționat în judecată după ce a fost agresat de acesta în timpul unei emisiuni televizate.

Mirel Palada a fost condamnat la 9 luni de închisoare și obligarea la plata unor despăgubiri morale în valoare de 5000 euro, plus cheltuieli de judecată. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs.

„Fostul purtător de vorbe al Guvernelor PSD, Mirel Palada, și beneficiar direct de contracte pe bani publici de la doamna Firea, a primit o pedeapsă penală de 9 luni de pușcărie. Și pentru a amâna aplicarea (executarea) ei, vreo doi ani va trebui să dea cu măturoriul pe străzi, să planteze panseluțe și copaci ori să presteze altă muncă în folosul comunității. Adică măcar vreo doi ani să facă și el ceva bun pentru cetățeni.

Suplimentar, Justiția l-a obligat Palada și la plata unor daune morale de 5.000 de euro, plus cheltuieli de judecată. Rămâne de văzut dacă o fost econom și a pus ceva la ciorap, din vremurile în care doar pocnea din dește și i se vărsau în conturi zeci de mii de euro din bugetul Primăriei București, ca să spună cât de mult o iubesc cetățenii pe doamna Firea.

Desigur, decizia nu e definitivă, e doar la prima strigare și chiar sunt curios dacă omul are tupeul să facă apel și să ceară o pedeapsă mai mică de atât! Voi ce ziceți?

Își forțează chiar în halul ăsta norocul, mai ales că de ceva vreme s-a mai ales c-un dosar penal, pentru refuzul de a sufla în ”fiolă” și de a i se recolta probe biologice?”, a precizat senatorul clujean.

Acesta urmează să își anunțe raportul de activitate parlamentară la final de mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *