Mihai Goțiu: „Final de mandat. Dar nu și de drum. Mai avem multe de făcut pentru apele, pădurile și aerul curat al României”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Fostul jurnalist Mihai Goțiu și-a încheiat astăzi mandatul de senator, dar promite că va continua lupta sa pentru apele, pădurile și aerul curat al României. Munca sa nu se oprește astăzi

„În urmă cu exact patru ani, în urma încrederii și votului vostru, am depus jurământul ca senator al României. Oficial, mandatul mi s-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute; formal mai am niște hârtii de completat, niște bunuri de predat, niște semnături de adunat pentru lichidare.

A meritat? Eu zic că a meritat cu vârf și îndesat, în ciuda firelor de păr din barbă (și din cap) care au început să bată înspre argintiu în ritm accelerat. Au fost ani intenși, cu lupte și dispute în Parlament pentru Justiție, Mediu și Educație, în stradă ori în păduri, pe urmele Mafiei Pădurilor și ai altor distrugători de mediu. Despre multe din luptele pe care le-am dus am apucat să vă spun, altele au rămas pentru… memorii, de se va întâmpla să prind și zilele în care voi avea vreme să le scriu.

Mi-am asumat și cred că, în mare parte am reușit, să fac ceea ce am promis când am intrat în politică, în 2016: să vă reprezint, să fiu vocea voastră, să duc revendicările și visurile voastre în Parlament. Toate acestea se văd și în spatele cifrelor reci, care spun că, în (deja) fostul Legislativ, am fost cel mai activ senator, cu aproximativ 1.500 de luări de cuvânt, declarații politice, întrebări și interpelări adresate miniștrilor și inițiative legislative (multe devenite legi, în ciuda faptul că am fost în Opoziție). La care se adaugă zeci de amendamente la alte propuneri legislative pe care n-am mai reușit să le ”contorizez”.

Dar dincolo de aceste cifre, dovada că toate acestea nu au fost în zadar au fost sutele și miile de mesaje pe care mi le-ați transmis în ultima perioadă (începând cu alegerile interne din USR PLUS, când nu am ajuns pe un loc ne-eligibil, din motive asupra cărora nu mai insist) și până zilele trecute. Vă mărturisesc că, în 2016, am intrat în politică cu o mare temere: să nu dezamăgesc și să nu vă dezamăgesc. Să nu părăsesc o funcție publică întărind percepția despre clasa politică autohtonă conform căreia ”toți sunt la fel”.

Mesajele voastre, de mulțumire, și cele în care îmi cereți să duc lupta mai departe îmi întăresc credința că n-a fost în zadar, că n-am fost în categoria ”toți sunt la fel”. Inclusiv plasarea mea dincolo de locurile eligibile se datorează, într-o măsură destul de mare, faptul că nu am fost dispus să fiu și să acționez în politică ”la fel ca toți”. Cu toate riscurile și costurile (personale) care decurg de aici.

Evident, mi-am dorit ca USR PLUS să-și asume și să preia și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Știu că sunt mulți cei care erau îngroziți de această perspectivă. Și chiar și faptul că USR PLUS va da un secretar de stat la Mediu, comisarul general al Gărzii de Mediu și președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului le dă multora din sistem frisoane și nopți nedormite. Sunt funcții de la nivelul cărora, cu responsabilitate, competență și determinare se pot schimba multe lucruri în bine și se pot face multe pentru Mediu.

Dar asta e o altă discuție deja. Despre ce va urma. Acum, vreau doar să vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați acordat încrederea și sprijinul în toți acești patru ani, consilieri, colaboratori, colegi de partid, activiștilor de mediu și, nu în ultimul rând, cetățeni implicați. VĂ MULȚUMESC!

Într-un fel sau altul, vom găsi o cale să ducem la capăt luptele pe care le-am început și le-am dus împreună!”, au fost cuvintele celui care devine de astăzi fost senator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *