Prima femeie care va ocupa funcția de președinte al Senatului. Dacian Cioloş: O propunem pe Anca Dragu

Politica nationala

Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloş, a anunțat luni la Digi24 două nume care vor ocupa funcțiile negociate în cadrul coaliției de guvernare cu PNL și UDMR: Anca Dragu va fi propusă ca președinte al Senatului, iar Vlad Voiculescu va fi propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.

„O vom avea pe Anca Dragu la Senat, care va lucra în parteneriat cu Ludovic Orban la Camera Deputaţilor, deci suntem pregătiţi să ne asumăm guvernarea, să ne asumăm conducerea politică executivă a României şi în Parlament, aşa cum am spus în campanie, şi să demonstrăm că USR PLUS este un partid serios, cu oameni competenţi. Important va fi în perioada următoare să ne împărţim resursele umane pe care le avem în partid”, a declarat Dacian Cioloș, la Digi24.

Dacă această propunere va fi trece de votul colegilor săi, Anca Dragu va fi prima femeie care va ocupa funcția de președinte al Senatului.

Cioloș a adăugat că la Ministerul Sănătății va fi propus Vlad Voiculescu, care a mai ocupat funcția în 2016, în mandatul de tehnocrat: „Propunerea noastră va fi Vlad Voiculescu pentru Sănătate, are experienţă pe acest domeniu, a mai asumat acest portofoliu. A promovat partea de sănătate din programul nostru, deci e, cumva, o propunere firească. Mai avem şi alţi oameni în USR PLUS capabili să asume un astfel de domeniu, dar Vlad Voiculescu este cel care este în pole position”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *