Apel la responsabilitate de sărbători făcut de primarului Emil Boc: „Evitați întâlnirile care nu își au rostul și gândiți-vă la sănătate. Sărbători cu decență și sănătoase”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primarul Emil Boc le-a recomandat în această dimineață clujenilor să evite întâlnirile care nu își au rostul, să participe în grupuri numeroase și să se gândească mai mult la sănătatea lor și a celor din jur, să se gândească la medici și să sărbătorească cu decență.

Edilul a făcut apel la responsabilitate în aceste sărbători de iarnă.

„Am avut 9.3 la mia de locuitori în 19 noiembrie, ieri am avut 5.62 la mie în municipiul Cluj-Napoca, pentru că pe județ este mai mică. Ce înseamnă asta, prin responsabilitatea noastră a clujenilor am evitat carantinarea, am fost la un pas dacă nu aveam sprijinul clujenilor și al corpului medical să ajungem la carantină.

Am stat împreună cu prefectul, am cumpănit repede și am acționat în consecință, testând foarte mult și realizând mini-carantinare, asta înseamnă că acolo unde au fost focare de COVID le-am izolat prin trimiterea la domiciliu și prin testare. Și iată că ne-a reușit această strategie. Dar fără clujeni rămâne doar o vorbă în vânt, fără responsabilitatea oamenilor, pentru că ei fac diferența în continuare. Aceste măsuri de bază elementare pe cred că le știe oricine ca pe Tatăl Nostru, distanțare socială, igienă și purtatul măștii, aș adăuga și evitarea oricăror excese care trebuie evitate în perioada următoare.

Evitarea întâlnilor care nu își au rostul, de participări în grupuri mari fără o utilitate aparte, evitați dragi clujeni orice lucru nenecesar, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră și a familiei, la locurile de muncă ale dvs. și ale celor dragi. Gândiți-vă la tot Clujul care trebuie să treacă cu bine peste această perioadă a pandemiei, cu cât mai puține pierderi. Gândiți-vă la anul viitor care trebuie să arate mai bine, că vine vaccinul și nu trebuie să aglomerăm până atunci. Gândiți-vă la fiecare medic care de 8 luni de zile stă zi de zi și ne apără sănătatea noastră și să nu creem presiune mai mare decât este pe ei. Mă aplec cu respect și mulțumiri în fața lor pentru ceea ce fac în fiecare zi la Cluj.

Sărbători cu decență și sărbători sănătoase. Să ne gândim că odată la 100 de ani sărbătorile pot fi diferite, asta este, să ne gândim la interesul tuturor.

Orașul va funcționa normal, nu vom organiza niciun fel de spectacol, concerte care să adune oameni la un loc. Fără focuri de artificii, fără concerte și fără târg de Crăciun, fără nimic care să genereze adunarea oamenilor în grupuri mari”, a declarat Boc la ZIUA LIVE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *