Impresiile primilor medici din Cluj vaccinați împotriva COVID-19, la Spitalul de Boli Infecțioase: „Intrăm cu optimism în noul an” – FOTO

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primii cinci medici din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj au ieșit astăzi pentru a oferi impresii după ce au primit vaccinul Pfizer/Biontech împotriva virusului Sars-Cov 2 (COVID-19).

1. Dr. Violeta Briciu, director medical;
2. Dr. Vasile Morar, medic șef radiologie;
3. Dr. Mirela Flonta, medic șef Laborator analize medicale;
4. Dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie;
5. Dr. Miclăuș Diana, medic specialist TI.

„Suntem cu toții foarte bine, nu am avut nicio reacție adversă după administrarea vaccinului. Ne bucurăm să vă împărtășim aceste momente cu dumneavoastră. A fost un an greu pentru toată lumea și pentru spitalul nostru, au fost momente în care a trebuit să ne adaptăm din mers, poate chiar cu un pas înaintea schimbărilor să venim cu modificări. Le-am depășit cu bine și am încercat să facem față acestei provocări și așteptăm de la anul 2021 vești mult mai bune și intrăm cu optimism în noul an”, a declarat directorul medical Violeta Briciu.

„Virusul acesta ne-a făcut multe provocări. Ne-am adaptat extraordinar, colectivul laboratului nostru este implicat atât în diagnostnic cât și în monitorizarea pacienților infectați cu Sars-Cov 2. A fost un an greu, cu multe provocări, ne bucurăm că a venit vaccinul și sperăm să ne întoarcem la o viață cât mai normală.

Eu am cântărit argumentele pro / contra și am decis să mă vaccinez, fiecare trebuie să își evalueze opțiunile”, a declarat medicul Mirela Flonta, șef laborator analize medicale.

„Sunt entuziasmată și plină de speranță. Sper să se vaccineze cât mai multă lume. A fost un an greu, iar vaccinul acesta este luminița de la capătul tunelului. Decizia de vaccinare este întotdeauna o decizie personală, îndemn la responsabilitate, la înțelepciune și să asculte opiniile avizate, sp se informeze, să lase orice conspirație deoparte și să fie obiectivi pentru a lua cea mai bună decizie pentru ei și familiile lor”, a declarat și Diana Miclăuș, medic specialist TI.

„Suntem plini de speranță, am așteptat acest moment de la începutul pandemiei și am vrut să oferim un exemplu personal. Sperăm că populația generală va avea încredere în acest instrument eficace cu siguranță. Nu am emoții, sunt medic și cred în medicina bazată pe evidențe. Am așteptat de mult, apropo de teoriile conspirației. De această dată avem dovezi și cred că ne putem încrede în ele”, a declarat Iulia Trifu, medic specialist radiologie.

„Am vrut să transmitem un mesaj de încredere al autorităților statului. Noi avem încredere în acest vaccin, nu avem nicio reacție adversă. Eu personal mă simt foarte bine”, a declarat și medicul șef pe radiologie, Vasile Morar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *