„Doamna de Fier” Ștefania Ferencz, formată în fieful liberal condus de Emil Boc, de 20 de ani abonată la funcții de stat

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Una dintre cele mai low profile persoane din spectrul politic clujean este nimeni alta decât Ștefania Gabriella Ferencz, cunoscută și ca „Doamna de Fier” din administrația locală clujeană. Aceasta și-a legat întreaga carieră politică de a actualului primar al Clujului, Emil Boc, fără de care nu ar fi reușit să adune zeci de posturi la stat si în mai multe Consilii de Administrație remunerate cu mii de euro pe lună.

Într-un comentariu publicat de Valeriu Nicolae în Libertatea, aflăm despre Ștefania Gabriella Ferencz că veniturile sale pe an se ridică la circa 100.000 de euro, având numeroase funcții de stat și a fost numită de-a lungul timpului în diverse Consilii de Administrație.

La 23 de ani, în 2001, Ferencz a fost numită directoarea de cabinet a lui Emil Boc, pe vremea cțnd acesta era un simplu deputat, iar în 2004, acesta a devenit primarul Clujului. Domnișoara Ferencz i-a devenit firesc protejată, a fost înregimentată în PNL Cluj și numită, fără să aibă experiență în domeniu, Directoare Generală la Patrimoniu în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, pe lângă funcția de directoarea de cabinet a primarului Boc. Ea s-a ales și cu un post într-un consiliu de administrație.

În 2009, Ștefania Ferencz devine secretar de stat al prim-ministrului Emil Boc. Face și celebrul curs al lui Gabriel Oprea de „Securitate și bună guvernare” – din pasiune pentru cunoaștere și nu pentru că ar fi avut vreo legătură cu serviciile noastre cele mai minunate și deloc opace.

În 2011, în timp ce muncește non- stop în Guvernul Boc, ea a terminat Institutul Diplomatic Român și se certifică ca înalt funcționar public la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Este avansată și în grad de maior la MAPN.

Mai multe pe libertatea.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *