Fostul ministru al Mediului, audiat la DNA în dosarul de corupție! „Sunt nevinovat”

Politica nationala

Fostul ministru Costel Alexe este audiat, joi, la DNA, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 22 tone de tablă.

Acesta este audiat în dosarul în care e acuzat că ar fi luat mită 22 tone de tablă.

Potrivit DNA, în perioada martie-aprilie 2020, cel acuzat ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

„Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 şi 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa”, arată DNA, potrivit Mediafax.

Cererea de urmărire penală a fostului ministru al Mediului Costel Alexe a fost trimisă de către ministrul Justiţiei, Stelian Ion, procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis marţi ministrului Justiţiei, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a fostului ministru al Mediului, Costel Alexe.

DNA a cerut să fie începută urmărirea penală faţă de Costel Alexe, fost ministru, cercetat pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

Costel Alexe este în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Acesta a declarat la ieșirea de la DNA că se consideră nevinovat.

„Voi veni ori de câte ori va fi nevoie pentru a da declaraţii. Am luat act de solicitarea domnului procuror. Îmi doresc finalizarea cât mai rapidă a acestui demers judiciar, pentru că sunt nevinovat”, a precizat Costel Alexe, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *