România va beneficia de fonduri structurale. Mesajul ministrului de Finanțe către Comisia Europeană

Politica externa

Ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare, către Comisia Europeană: „Să reducem deficitul, astfel încât să nu punem în pericol redresarea economică”.

Ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare, a transmis, în mesajul său către Comisia Europeană, că România este determinată să găsească un echilibru între necesitatea de ajustare fiscală şi nevoia de sprijinire a recuperării economice.

„Trebuie să reducem deficitul în aşa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice, prin urmare vom continua sprijinirea economiei şi a sistemului de sănătate, care rămân prioritare în aceste circumstanţe dificile”, a transmis ministrul Nazare.

De asemenea, ministrul român de finanţe a exprimat angajamentul Guvernului pentru implementarea tuturor planurilor de sprijinire a economiei şi de reformă a sistemelor care necesită atenţie.

Referitor la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, comisarul Paolo Gentiloni a menţionat că este optimist în ceea ce priveşte evoluţia discuţiilor privind propunerea de Plan din partea României şi că îl consideră o bază bună pentru discuţiile programate în următoarele luni.

România va fi un beneficiar net al fondurilor structurale, ţinând cont de faptul că doar subvenţiile din cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (RRF) reprezintă aproximativ 6% din PIB-ul românesc pentru 2019, iar o sumă similară în împrumuturi este disponibilă.

Oficialul european a exprimat, totodată, disponibilitatea Comisiei Europene pentru asistenţă, dacă România consideră necesar, şi încrederea într-o bună cooperare. Ca atare, cei doi oficiali au hotărât continuarea discuţiilor la nivel tehnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *