Premierul Cîțu anunță ce modificări vor fi aduse Strategiei de vaccinare

Politica nationala

Premierul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna susțin miercuri, de la ora 16.00, un brifieng de presă în care vor anunța ce modificări vor fi aduse Strategiei de vaccinare.

Măsurile au fost luate în ședința de guvern de miercuri, când pe ordinea de zi a Executivului Executivul s-a aflat și modificarea Strategiei de vaccinare. Conform proiectului, în etapa a doua sunt introduse persoane încadrate într-un grad de handicap, imobilizate, însoțitorii acestora, cei care locuiesc la același domiciliu, precum și persoanele fără adăpost, scrie alephnews.ro.

Proiectul prevede că centrele de vaccinare împotriva COVID-19 sunt coordonate metodologic de Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică și direcțiile de sanătate publică județene și a municipiului București.

Pentru etapele a II-a şi a III-a, vaccinarea se va organiza prin centre de vaccinare fixe şi mobile, echipe mobile, reţeaua de medicină de familie, centre drive-through.

Pentru eficientizarea procesului de vaccinare, evitarea supraaglomerării sau a sacrificării dozelor de vaccin, vaccinarea se va face prin programare electronică, telefonică sau prin intermediul medicului de familie, datele fiind colectate într-o platformă unică.

Pentru etapa a II-a, programările în vederea vaccinării se vor realiza cu respectarea unui raport de 75% persoane din categoria de la lit.a) al subcapitolul 2, punctul 2 al literei C și respectiv 25% persoane din categoria de la lit.b) al subcapitolul 2, punctul 2 al literei C”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *