Boc către consilierul local PSD Mătușan: ”știu că ați făcut Dreptul dar l-aș certa pe profesor că nu v-a învățat bine

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Polemică în Consiliul Local, astăzi, într-o ședință a „parlamentului local”. Protagoniști primarul Emil Boc și consilierul local PSD, avocatul Vladimir Mătușan. Replicile au fost acide din partea edilului, care, provocat de social-democrat, a demonstrat că știe drept constituțional, nu degeaba e profesor la Științe Politice, chiar dacă postul îi e înghețat de ani.

Polemica a declanșat-o consilierul local Mătușan, care a cerut ca dezbaterea despre construirea de cămine pentru studenți în complexul Hașdeu să fie publicitat prin mass media locală. Studenții cer cămine noi, localnicii se opun pentru că se diminueaza zona verde. Mătușan a spus că și consilierii locali trebuie anunțați.

Boc a replicat: „La noi toate ședințele sunt deschise. Degeaba veniți acum, la trei zile după scripturi, să spuneți că nu ați știut. V-au ales clujenii ca să știți ceva domnule consilier local, nu numai să luați cuvântul în prima ședință de consiliul local. E bine totuși că o faceți. Ține de meseria de avocat. Vă faceți mâna pe seama noastră, dar ar trebui să o luăm de la talpa țării. Vă dau un pont: dacă veți cere dezbatere publică pe acest proiect, vom avea dezbatere public. Dacă nu cereți, vom avea numai dezbatere publică în Consiliul Local. E grea viața în Consiliul Local. E mult de muncă. Nu e ca în avocatură, unde îți faci singur programul. Te duci când dorești. E mult de citit și mult de studiat. E de cunoscut proceduri. E de conectat tot timpul cu termene și aspecte care țin de concretețea vieții administrative. Știți că este o vorbă în Drept: Nemo Censetur Ignorare Legem adică nimeni nu are voie să nu cunoască legea”.

PSD Cluj are doi consilieri locali, Vladimir Mătușan și Anca Ciubăncan, ei fiind în opoziție alături de USRPLUS față de „mașina de vot ”PNL-UDMR.

1 thought on “Boc către consilierul local PSD Mătușan: ”știu că ați făcut Dreptul dar l-aș certa pe profesor că nu v-a învățat bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *