Președintele și premierul cer măsuri urgente, după incendiul de la Matei Balș. Cîțu: „Ieșiți din birou și faceţi-vă treaba!”

Politica nationala

Șeful statului i-a cerut ministrului Sănătăţii un proiect de reformă. Premierul a fost mai radical și i-a trimis acasă pe funcţionarii care nu-şi fac treaba.

La câteva ore după incendiul de la „Institutul Matei Balș”⁣, preşedintele şi premierul au ieşit public să le ceară responsabililor din sănătate şi administraţie măsuri urgente.

Potrivit site-ului Stirileprotv.ro, preşedintele a mers la Institutul Matei Balş la ora prânzului. După o discuţie cu oficialii din sănătate, a cerut măsuri urgente.

Klaus Iohannis, președintele României: „Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică, fiindcă astfel de lucruri nu trebuie să se repete”.

O oră mai târziu, şi premierul Florin Cîțu vorbea despre lecţiile neînvăţate după tragedia din noiembrie, de la Spitalul din Piatra-Neamţ.

Florin Cîțu, premierul României: „Se pare că nu am învățat nimic din acea experiență. S-a întâmplat astăzi din nou. Așa nu mai merge. Angajaților din administrație, angajaților din Ministerul Sănătății, inspecțiile județene de sănătate, inspecțiile de control ale Ministerului Sănătății le spun: ieșiți din birou și faceţi-vă treaba. Altfel, plecați cu toții acasă”.

Premierul a trimis corpul de control la Institutul Matei Balş, iar concluziile preliminare urmează să fie făcute publice după finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *