Promisiunile noului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, după tragedia de la Matei Balș: „Vom construi spitale. Ţara asta are nevoie de spitale noi”

Politica nationala

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că proiectele pentru sistemul medical sunt sprijinite de Guvern și de coaliția de guvernare.

„Vom construi spitale. Vom crea în acest guvern condus de Florin Cîţu, cu sprijinul întregii coaliţii, un fond important pentru investiţii în spitale şi o echipă direct responsabilă ca aceste spitale să devină realitate, să devină saloane curate, clădiri sigure. Vom construi spitale. Ţara asta are nevoie de spitale noi. Ţara asta are nevoie de vindecare, iar vindecarea de această dată nu va veni prin vorbe, ci prin fapte”, a scris ministrul Sănătăţii pe Facebook.

„România este, din păcate, ţara în care în ultimii 30 de ani nu s-a construit niciun spital public mare. Spitalele noastre au 50 de ani sau peste. Medicina a evoluat enorm în timpul ăsta. Nu ne putem aştepta ca un soft IT de secol 21 să funcţioneze fără probleme pe un computer 386 de anii 90. O astfel de aşteptare nu e doar o naivitate, ci o inconştienţă aproape criminală”, a mai spus ministrul Voiculescu.

Promisiunile lui Vlad Voiculescu vin după incendiul de la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, în urma căruia 5 oameni și-au pierdut viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.