UDMR vrea funcția de prefect! Vezi cine e propunerea Uniunii

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

UDMR speră să obțină funcțiile de prefect din județele Cluj, Timiș, Sălaj și Bihor, iar o decizie ar urma să fie luată luni în coaliție. Uniunii îi revin cinci posturi de prefecți, însă nu este stabilit care ar putea fi al cincilea județ vizat.

În cazul în care Uniunii îi va reveni Clujul, propunerea ar fi Tasnádi István Szilárd, un avocat clujean, scrie g4media.ro.

Liderul UDMR Sălaj, chestor al Camerei Deputaților și deputat în funcție, Sereș Deneș a declarat pe 27 ianuarie că negocierile în colaiție s-au blocat la Bihor unde PNL vrea această funcție, dar și la Cluj, unde sunt destul de încurcate negocierile.

Uniunea are la Cluj și un viceprimar, Emese Oláh, care a obţinut un nou mandat după alegerile din octombrie, în urma votului din cadrul şedinţei de constituire a noului consiliu local al oraşului Cluj-Napoca.

Ludovic Orban a declarat, în urmă cu trei zile,  că speră ca negocierile dintre cele trei partide ale coaliției pentru posturile de prefecți să se încheie „într-o săptămână – două”. Acesta a susținut că PNL va avea 23 prefecți, USR PLUS va avea 14, iar UDMR – 5.

1 thought on “UDMR vrea funcția de prefect! Vezi cine e propunerea Uniunii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *