Negocieri aprinse la București pe funcțiile de prefect și subprefect. PNL Cluj pierde postul de prefect. Abrudean înlocuit cu Tasznadi Szilard!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

UPDATE

Site-ul generalist Media9.ro informează că noul prefect al Clujului este UDMR-istul Tasznadi Szilard. Mircea Abrudean se va muta la București, în  funcția de secretar general adjunct al Guvernului. Subprefecții vor fi de la PNL și PLUS. Tasznadi Szilard este avocat  şi membru în Comisia de Etică şi Disciplină a UDMR.

„Am ştiut că sunt propunerea colegilor pentru funcţia de prefect sau de subprefect, dar nu am cunoscut care sunt şansele. Nu am vorbit cu colegii din partid de când au început negocierile, nu am fost informat că voi fi numit prefect. De dimineaţă, am văzut foarte multe mesaje de felicitar pe telefon. Sunt uimit, şocat, blocat”, a declarat, in exxlusivitate acesta pentru „Adevărul.

===============================================

De peste trei săptămâni se negociază în coaliția de dreapta funcțiile de prefect și subprefect. 

Prefectul de Cluj a fost pe „lista scurtă”, de 3 persoane, pentru funcția de secretar general al guvernului dar în final nu a obținut-o în ciuda lobbyul făcut de filiala clujeană și de drumurile sale la București pentru a se bate pentru funcție. Ea e de mare importanță, are influență și poare dirija bani și decizii pentru proiectele Clujului. Nu a fost să fie.

Mircea Abrudean rămâne prefect. Deocamdată. UDMR vrea funcția acestuia!

Până acum trioul Boc-Buda-Tișe a jucat fair play cu udemeriștii, le-au dat viceprimar, vicepreședinte de consiliu județean dar Uniunii nu îi ajunge. Vrea prefectul!

Cum Tișe, în special dar și Boc, în chestiunea centrelor de vaccinare, au criticat guvernul e posibil ca președintele PNL, Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu să le plătească o poliță și să ofere prefectura UDMR-ului, susține surse pentru Clujul Politic.

Scenarita e totală și cei care participă la negocieri se feresc să se expună public. Discuții se poartă, conform surselor Clujul Politic, pe multiple fronturi, mai ales pe plan național.

Liberalul Mircea Abrudean nu ar avea motive să fie demis pentru că a avut un mandat bun, început în noiembrie 2019, o relație onestă cu presa, transparentă. UDMR-ului nu îi pasă. Vrea postul!

”Vor musai să pună un avocat, îl cheamă Tasznadi Szilard, voi ați scris de el și se negociază dur”, a comentat o sursă din UDMR, apropiată negocierilor, pentru site, sursă care a dorit să-și păstreze anonimitatea.

Unele voci spun că Szilard va fi noul prefect, altele că rămâne Abrudean. Din zona liberală noi nu avem confirmarea schimbării lui Abrudean. Deocamdată.

Vom reveni.

 

Citește și:

UDMR vrea funcția de prefect! Vezi cine e propunerea Uniunii

2 thoughts on “Negocieri aprinse la București pe funcțiile de prefect și subprefect. PNL Cluj pierde postul de prefect. Abrudean înlocuit cu Tasznadi Szilard!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *